Laxsoppa med chili och ingefära
Kvällens middag blev en fantastiskt god Laxsoppa vars recept jag hittade i senaste Fitness Magazine, nr 10 oktober 2010. Mycket fräscht och gott med fantastiska smaker från alla kryddor. Jag har lagt till en del till ursprungsreceptet. Det finner ni i paranteserna.
Laxsoppa med chili och ingefära, 4 port
1 ask cocktailtomater
1 gul löl
1 (2) vitlöksklyfta
2 msk olja
1 röd chilifrukt
3 cm färsk ingefära
7 dl vatten
1 tsk salt
1 krm anisfrön
2 dl matlagningsgrädde
salt, peppar
500 g lax (800 g)
1 stånd broccoli
(3 skalade och skivade morötter)
(1 burk kokta kikärtor)
Hacka tomater, lök och vitlök och stek i olja i en gryta tills tomaterna blir som en röra. Dela chilin på längden och skrapa ur fröna. Finhacka chili och ingefära och lägg i grytan. Häll på vatten och salt. Krossa anisfröna i en mortel och tillsätt dessa. Låt grytan koka upp och sjuda 10-15 minuter. Häll i grädden och smaka av med salt och peppar. Skär laxen i tärningar och dela broccolin i buketter. Lägg ner lax och broccoli (och morötter och kikärtor) och låt sjuda ytterligare 5 minuter. Servera med ett gott bröd.
Senaste kommentarer