Världens bästa gulasch i Crock Pot

Världens bästa gulasch i Crock Pot

Världens bästa gulasch i Crock Pot

Sportlovet är här! Härliga vintriga dagar med solsken, gnistrande vit snö, skidåkning på längden och tvären, röj i pulkabacken och skridskoåkning på isen (jaja, en sanning med viss modifikation för många….!!) Leve sportlovet! Leve Crock Pot! Oavsett vad man hittar på har man ofta varken tid eller lust att stå inne och laga mat till hela familjen. Då är Crock Pot, som vanligt, ens bästa vän. Maten lagar ju sig själv, praktiskt taget! Bara ner med allt, låt gå och några timmar senare är det bara att sätta sig vid bordet och njuta av världens godaste mat, ofta även mer näringstät än tillagning i ugn eller spis. I helgen gjorde jag världens bästa gulasch i Crock Pot som blev en stor succé. Till och med min mamma som är från Ungerns skulle blivit stolt hur jag fått till kryddor och smak. Gulasch är dessutom en riktigt bra allt-i-ett rätt!

Ingredienser till min Gulaschgryta

Ingredienser till min Gulaschgryta

Jag bryner kött och grönsaker innan tillagning. Tycker det ger godare smak och konsistens.

Jag bryner kött och grönsaker innan tillagning. Tycker det ger godare smak och konsistens.

Ner med övriga ingredienser och låt gå på svag värme 6-8 timmar.

Ner med övriga ingredienser och låt gå på svag värme 6-8 timmar.

Till den gulasch jag gjorde använde jag fransyska på kronvilt. Galet fint kött som gjorde sig väl i denna gryta. Kanske lite väl fint kött kan man tycka. Det går minst lika bra att använda högrev eller andra grytbitar av valfri nöt.

Klart att servera!

Klart att servera!

Gulaschgryta med bröd.

Gulaschgryta med bröd.

Servera med en klick yoghurt och ett gott bröd.

Gulaschgryta, 4 port

800 g grytbitar nöt
1 msk smör
1 msk rapsolja
2 grovt tärnade gula lökar
150 g slantad palsternacka
150 g slantad morot
2 tärnade potatisar
1 strimlad röd paprika
3 skivade vitlöksklyftor
1 skivad röd chili
2 msk paprikapulver
1 tsk mald kummin
1 lagerblad
2 msk tomatpuré
1 dl surkål (jag använde mig av hemgjord surkål)
2 tsk salt
ca 1-2 dl vatten beroende på hur putsat köttet är (mer fett kräver mindre vätska)

Bryn köttet på hög värme i smör och olja i Crock Pot-grytan på spisen för de modeller som klarar detta. Tillsätt lök, morot, palsternacka, potatis, paprika, vitlök, chili, kryddor, tomatpuré och stek ytterligare någon minut, tillsätt surkål och salt. Häll på vattnet. Sätt tillbaka på tillagningsenheten. Låt gå på svag värme 6-8 timmar beroende på Crock Pot-modell och val av kött.

Servera med en klick yoghurt och ett gott bröd. Toppa med hackad persilja.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.