Mat och lek eller lek och mat

Som Alexandra Zazzi sa på 4good-eventet i tisdags, finns det något härligare än att umgås med vänner och familj över en god, härlig måltid?! Ta sig tid att äta god mat, titta varandra i ögonen och njuta av mat och sällskap. Gärna i en mysig och avslappnad miljö.

Vi föräldrar vet att de flesta barn har myror i rumpan. Barn i alla åldrar skulle jag vilja säga även om mindre barn ofta kräver mer av föräldrarna än de större. Som förälder får man vara glad om barnen sitter ner i 5-10 minuter och faktiskt äter och äter i lugn och ro. Jag känner mig ibland väldigt stressad under våra gemensamma måltider. Det tar emot att säga det, men TVn kan vid vissa tillfällen vara en utmärkt barnvakt. Det händer att barnen får äta först och när de är klara springer de iväg och leker eller kollar på TV/iPad/iPod och sedan äter vi vuxna i lugn och ro.

Jag älskar bufféer, typ hotellfrukostar eller bruncher. Självklart även middagsbufféer men där kan kvaliteten variera enormt och får jag välja föredrar jag serverad 3-rätters framför en buffé. Nu var det ett tag sedan men vi åker ibland iväg hela familjen och äter brunch på något trevligt ställe i en trevlig miljö. Det ger guldkant på tillvaron tycker jag. Det ger en verkligen möjlighet att uppnå det som Alexandra pratade om. Men vill man ta med barn med spring i benen? Det finns inget värre än blickar från andra gäster som uppenbart utan att behöva använda ord säger vad just de tycker om saken. Men barn är ju barn. Bara att vissa verkar glömma det…

Det bästa vore att kunna kombinera mat och lek eller lek och mat så att barnen kan sysselsätta sig mellan tuggorna. Nu finns det faktiskt lösning på detta. ”Alfons-hotellet” Rica Talk Hotel dukar varje lördag och söndag upp en familjebrunch i sin restaurang. På brunchen hittar du bland annat bacon, äggröra, korv, pannkakor, gott bröd med massor av pålägg, frukt- och juicebar med färskpressande juicer, smoothies och fruktsallad. Barnen kan äta och mellan tuggorna leka i Alfons lekavdelning (där finns bland annat Alfons kök, minibio och teaterscen med utklädningskläder). Perfekt!

Hotellet har även temabruncher under året. I helgen 27-28 oktober och nästa helg 3-4 november serveras läskig spökbrunch då det ju är Halloween och Allahelgona-helg. Vill man hellre fira sin pappa med en trevlig fars dags-brunch har de den 11 november en Happy Fathersbrunch. Själv har jag valt att boka in oss på spökbrunchen nästa helg. Det ska bli jättemysigt! Ses vi där?!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.