Med hjälp av hypnos skickar IKEA unga par till framtiden

Jag älskar att inreda mitt hem. Att göra om och skaffa nytt ger mig en nystartskänsla och härlig positiv energi. Ända sedan jag var liten har jag gillat detta. När jag bodde hemma hos mina föräldrar höll jag ständigt på att rensa ut, kasta bort, skaffa nytt, måla och möblera om i mitt rum. Även med små medel kan man förändra mycket. Det här har behovet har levt kvar hela livet.

Att få barn är en stor händelse. Det är då livet händer och plötsligt förändras. Det speglar även av sig i hur man inreder sitt hem. Förutom att man har barnens rum att tänka på ska även hemmet i övrigt passa hela familjens behov och önskemål. Det brukar sätta sina spår!

Vårt nyligen tillfixade stora badrum

Visst älskar jag när allt är klart, att få gå där och njuta av det hem man skapat. Men det jag egentligen gillar mest av allt är planeringen. Kolla möblelkataloger, kolla inredningsbutiker nätet, åka runt till olika affärer för inredning och möbler, göra upp skisser, etc. Själva grovjobbet överlämnar jag gärna åt andra, haha! Piffandet och detaljerna kan jag sedan stå för!

Den 14 augusti kom den nya IKEA-katalogen för 2014/2015 ut i Sverige. Temat är ”Där varje dag börjar” med fokus på nordisk enkelhet. Bad- och sovrum har fått en tydligare plats i hemmet. Två platser där man kan få några minuter för sig själv och koppla av, vilket verkligen kan behövas i dagens samhälle där man annars ständigt ska vara uppkopplad och på tå.

I samband med kataloglanseringen gjorde IKEA experimentet ”The Time Travel Experiment” i samarbete med den kände hypnotisören Justin Tranz. Några unga par fick genom hypnos vara med om en tidsresa där de ställdes inför olika potentiella framtidsscenarier. Ett av stoppen under resan var att bli förälder. Det gav paren en bild av hur vardagen på ett ögonblick kan förändras och hur det påverkar både livet och hemmet. Fokus lades på badrum och sovrum.

Tänk om jag för 25 år sedan hade fått vara med om en sådan här tidsresa. Undrar om jag skulle levt livet annorlunda idag?!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *