Missa inte Tulpanfeber

Missa inte Tulpanfeber

Missa inte Tulpanfeber

I förra veckan när jag och Mattias jobbade valde barnen att stanna kvar hos sin farmor och farfar i Östersund. Vi anslöt häromdagen. För att visa vår uppskattning för deras generositet bjöd vi dom på bio med dryck och snacks. Vi såg filmen Tulpanfeber med bland annat Alicia Vikander och Christoph Waltz.

I 1600-talets Amsterdam skenar handeln med tulpanlökar och den så kallade tulpanmanin är ett faktum. En enda tulpanlök kan kosta tio gånger mer än en vanlig årslön. Unika blommor kan göra många människor väldigt rika. I denna omvälvande tid köper den rika handelsmannen Cornelis Sandvoort (Christoph Waltz) den mycket yngre Sophia (Alicia Vikander) från ett barnhem för att bilda familj. När de inte lyckas få barn anlitar Cornelis en ung lovande konstnär att måla deras porträtt som ett arv till eftervärlden. Ett ödesdigert beslut visar de sig som resulterar i oväntad passion, svek och lögner.

Biobesök i Östersund

Biobesök i Östersund

Filmen är baserad på Deborah Moggach succéroman med samma titel. Tulpanhandeln och tulpanmanin var något som verkligen utspelade sig i Amsterdam vid denna tid. Kärlekshistorien antar jag är påhittad.

Jag älskade filmen från första till sista sekund. Alicias skådespeleri var helt magiskt. Blicken i hennes ögon, hållning, röst. Hon är helt fantastisk! Övriga skådisar spelade också bra tycker jag. Historien fascinerade mig också. Jag levde mig verkligen in i handlingen och när man kände att katastrofen var ett faktum ville jag hoppa in i filmen och hindra det oundvikliga från att hända.

Bio, bästa drycken och godis - en kväll helt i min smak!

Bio, bästa drycken och godis – en kväll helt i min smak!

Svärmor älskade filmen lika mycket som jag. Vi ger båda filmen fem sunda av fem. Mattias och svärfar som inte gillar denna genre lika mycket som jag gav filmen en fyra respektive en trea.

Filmer har en tendens att gå upp på bio lika snabbt som de läggs ned. Speciellt om de fått dåligt eller halvdant betyg som denna film har fått (fattar inte det???). Jag vill därför uppmuntra er att inte missa filmen Tulpanfeber. Varför inte boka en biljett redan idag?!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Mikael Larsson skriver:

    Hej!

    Skulle du kunna skicka en film på bio-tidning till mig? Betalar vad den kostar plus porto.

  2. Jessica Sundberg skriver:

    Tidningen är gratis. Bara att hämta på närmaste biograf!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *