Aktiviteter i Kungsträdgården

Lördagens gemensamma familjeaktivitet tog plats i Kungsträdgården. Den stora begivenheten var Skylanders Arena Tour som var på besök i Stockholm och då närmare bestämt i Kungsan. Vi har ett PS3 hemma och på denna spelas ofta spelet Skylanders  av barnen och Mattias (själv spelar jag inte särskilt ofta). Nu i oktober släpps ett nytt spel – Skylanders Giants och den här touren är ett sätt för speltillverkaren att promota det nya spelet lite extra.

Vi mötte upp våra kompisar och deras två barn. Tillsammans stod vi i en timmes kö för att komma in på ”arenan” där eventet höll till. Inne på arenan kunde man spela Skylanders mot andra i en turnering, bli fotograferad tillsammans med Skylanders samt bli en Skylander-hjälte med hjälp av en ansiktsmålning. Barnen fick även en goodiebag.

Att behöva stå i kö en timme för att komma in på arenan var helt sanslöst… Sedan fick barnen stå säkert 45 minuter i kö för att få en ansiktsmålning. Fotograferingen var det lika lång kö till så den struntade vi i. Spela spelet och vara med i en turnering var ingen av oss intresserad av. Den sk goodiebagen var inget att ha. Den bestod av ett ark Skylanders-tatueringar och ett plastarmband. Enligt barnen var det ett jätteroligt event, de gillade ansiktsmålningen och goodiebagen. Vi vuxna tyckte som sagt att det var värdelöst, men huvudsaken är att barnen blev nöjda!

Eftermiddagen avslutade vi med dricka (öl till vuxna och cola till barnen), glass och nachochips på T.G. I Fridays. Solen sken och vi hade det riktigt mysigt.

Eftersom vi hade det så trevligt ville vi inte avsluta kvällen riktigt än. Vi bjöd därför in våra vänner på en spontan grillmiddag hemma hos oss. Vi grillade rostbiff-filé, champinjoner, paprika och friterade pommes i fritösen, sallad och såser till detta. Vin och öl (och cola till barnen). Ost och kex, kladdkaka med grädde, chips, ostbågar och jordnötsringar – ja, en riktig brakmiddag blev det trots allt!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *