Värsta bästa nationaldagsmiddagen

Igår var det Sveriges nationaldag. Vi firade den genom att måla baksidan på fasaden. Det var inte det roligaste man kan tänka sig att göra en ledig dag, men det blev riktigt bra resultat och nu har vi planer på att fortsätta måla då man tydligare ser andra delar på fasaden som skulle behöva en strykning av färg.

Hemgjord smörgåstårta

Men vi firade ändå vårt vackra land med en fin middag. Till förrätt gjorde jag smörgåstårtebakelser. Jag utgick från det vi hade hemma i kyl och frys och resultatet blev kanon.

Heja Sverige gul och blå!

Smörgåstårtebakelse, 3 st

9 skivor formfranska, utan kanter

3 dl creme fraiche
4 1/2 msk majonäs
1 hårdkokt ägg
100 g skalade räkor
Dill

Ostskivor
Valfri garnering

Blanda creme fraiche och majonäs. Dela i tre lika stora delar. Finhacka ägget och blanda med 1/3 av creme fraiche-blandningen. Finhacka räkorna och blanda med 1/3 av creme fraiche-blandningen. Bred ett lager äggröra på tre brödskivor. Lägg på en brödskiva ovanpå och bred ut räkröran. Toppa med de sista brödskivorna och bred resterande creme fraichblandning runt om. Lägg ostskivor längs kanterna. Garnera sedan efter tycke, smak och fantasi. Tex räkor, skinka, ostrullar, rom, oliver, gurka, sallad, tomat eller vad du nu tycker om.

Kött, potatis, sallad, majs och såser Till huvudrätt grillade vi kött. Idag ladevi ett stycke hel rostbiff på grillen. Vi grillade till Medium Rare och skivade sedan upp köttet. Perfekt! Tillbehör blev som vanligt klyftpotatis, majskolv, sallad och såser. Sååå gott!

Finmiddag på Sveriges dag

Det kan låta tråkigt att köra samma tillbehör för det mesta, men min klyftpotatis, såserna och grönsakerna är helt fantastiska till de flesta köttsorter vi har grillat på sista tiden.

Efterrätten blev en glasstrut. Mumsigt och lagar sig själv.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *