Värsta bästa nationaldagsmiddagen
Igår var det Sveriges nationaldag. Vi firade den genom att måla baksidan på fasaden. Det var inte det roligaste man kan tänka sig att göra en ledig dag, men det blev riktigt bra resultat och nu har vi planer på att fortsätta måla då man tydligare ser andra delar på fasaden som skulle behöva en strykning av färg.
Men vi firade ändå vårt vackra land med en fin middag. Till förrätt gjorde jag smörgåstårtebakelser. Jag utgick från det vi hade hemma i kyl och frys och resultatet blev kanon.
Smörgåstårtebakelse, 3 st
9 skivor formfranska, utan kanter
3 dl creme fraiche
4 1/2 msk majonäs
1 hårdkokt ägg
100 g skalade räkor
Dill
Ostskivor
Valfri garnering
Blanda creme fraiche och majonäs. Dela i tre lika stora delar. Finhacka ägget och blanda med 1/3 av creme fraiche-blandningen. Finhacka räkorna och blanda med 1/3 av creme fraiche-blandningen. Bred ett lager äggröra på tre brödskivor. Lägg på en brödskiva ovanpå och bred ut räkröran. Toppa med de sista brödskivorna och bred resterande creme fraichblandning runt om. Lägg ostskivor längs kanterna. Garnera sedan efter tycke, smak och fantasi. Tex räkor, skinka, ostrullar, rom, oliver, gurka, sallad, tomat eller vad du nu tycker om.
Till huvudrätt grillade vi kött. Idag ladevi ett stycke hel rostbiff på grillen. Vi grillade till Medium Rare och skivade sedan upp köttet. Perfekt! Tillbehör blev som vanligt klyftpotatis, majskolv, sallad och såser. Sååå gott!
Det kan låta tråkigt att köra samma tillbehör för det mesta, men min klyftpotatis, såserna och grönsakerna är helt fantastiska till de flesta köttsorter vi har grillat på sista tiden.
Efterrätten blev en glasstrut. Mumsigt och lagar sig själv.
Senaste kommentarer