Grymt goda och nyttiga snacks

På fredag är det ju Halloween. Det kan väl ingen ha missat. Jag och barnen gjorde för första gången vår egen pumpalykta och den blev mycket lyckad!

Pumpakärnorna tas tillvaraSjälvklart tog vi reda på alla pumpakärnor när vi karvade ur vår pumpa. Det fanns en hel del även i vår ganska lilla pumpa. Av dom gjorde vi snacks. Vi sköljde av kärnorna noga då de var ganska slemmiga. Sedan torkade vi dom torra med en handduk. Kärnorna lades sedan på ett ugnssäkert fat och in i ugnen precis som de är på 175 grader i ca 45 minuter.

En fantastisk doft spred sig i hela huset. När de var klara tog vi ut de spröda pumpakärnorna ur ugnen, hällde över flingsalt och rörde om. Vi lät dom svalna innan vi provsmakade.

Goda och nyttiga hemgjorda snacksResultatet blev fantastiskt! Goda, krispiga, smakrika och fantastiskt nyttiga. Pumpakärnorna blev en favorit hos oss alla. Vill man kan man givetvis smaksätta med tex paprikapulver, spiskummin eller vad man nu gillar.

Rostade pumpakärnor är ett bra alternativ till onyttiga chips och godissorter eftersom kärnorna innehåller mycket mindre kolhydrater, men massor av nyttiga vitaminer och mineraler.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.