Njut av välgörande kurbad på Sparadiset

Njut av välgörande kurbad på Sparadiset

Njut av välgörande kurbad på Sparadiset

Välkommen in på Sparadiset Kungsholmen!

Välkommen in på Sparadiset Kungsholmen!

Det är jätteviktigt att ta hand både om det fysiska och psykiska välmåendet. De är tätt sammanlänkade. Mår inte själen bra, mår inte kroppen bra och tvärtom. De flesta av oss lever ett stressigt, högpresterande liv där man försöker hinna med så mycket som möjligt på den lilla tid vi har. Det är skola/jobb, hem, barn, aktiviteter, events, umgås med kompisar/nära och kära etc. Det är viktigt att vi inte glömmer att återhämtning och vila är extremt viktigt. Gå ner i varv, koppla bort alla tankar och bara vara närvarande i nuet. Ett sätt att uppnå psykiskt välmående är att gå på spa. Njut av välgörande kurbad på Sparadiset till exempel.

Avslappningen börjar redan i väntrummet.

Avslappningen börjar redan i väntrummet.

Vackra orientaliska detaljer!

Vackra orientaliska detaljer!

I tisdag var det äntligen dags för mig att besöka Sparadiset. Som jag längtat! Jag hade bokat in ett kurbad med tillhörande ansiktsbehandling i spa-avdelningen Tusen och en natt på Kungsholms-anläggningen. En timmes lyxig lugn och ro under ”stjärnhimmel” till tonerna av avslappnande musik väntade mig.

Jag lämnade ett soligt och varmt Stockholm och besökte ett ännu varmare, men alldeles lugnt och stilla Marrakech. Att besöka en Sparadis-anläggning är som att kliva in i en annan värld, en lugn oas. Man lämnar stress och jäkt bakom sig i och med att dörren stängs till gatans brus. Medan jag väntade på att behandlingsrummet skulle bli klart fick jag slappna av i väntrummet. Där fick man ta för sig av frukt, vatten och te och bara ta det lugnt i en av vilstolarna. Perfekt uppladdning inför det som komma skulle.

Tusen och en natt med sina två kurbad-kar.

Tusen och en natt med sina två kurbad-kar.

Vacker och rogivande miljö,

Vacker och rogivande miljö,

Jag visades sedan in till rummet där jag skulle spendera närmaste timmen. Orienten fanns verkligen närvarande med stjärnhimmel, fotoväggar och orientaliska, vackra föremål utplacerade. Det fanns två badkar då kurbadet också går att boka för två personer. Jag hade valt kurbadet epsomsalt med björkblad och tillhörande ansiktskur. Behandlingen är en självbehandling. Allt som behövs finns på plats och personalen ger anvisningar innan badet börjar. Sedan får man klara sig själv. Och det är inga som helst problem!

Behandlingen inleds med en kroppsskrubb.

Behandlingen inleds med en kroppsskrubb.

Jag började med att skrubba hela kroppen. Skrubbsaltet hade fantastisk fräsch doft. Det skrubbade effektivt fast kändes ändå riktig behagligt utan att göra ont. När skrubben var klar kröp jag ner i det varma vattnet. Ogillar du varmt vatten vill jag ge en varningens finger. Då kan det hända att kurbadet inte är något för dig. Det var rejält varmt må jag säga. Jag tål värme bra, älskar värme, men till och med jag tyckte det var lite väl varmt på slutet. Jag svettades enormt mycket och fick när timmen närmade sig sitt slut faktiskt nog. Tur det fanns iskallt vatten och välsmakande exotisk frukt att svalka sig med under tiden. Jag hade valt kurbadsvarianten epsomsalt med björkblad. Fräscht och väldoftande, terapeutiskt bad där björksaltet gav en skön känsla för trötta och stela muskler och verkade hudstimulerande. Perfekt vid värk, ömma muskler, sträckningar och stukningar.

Ansiktskuren.

Ansiktskuren.

Väl i badet påbörjade jag min ansiktskur. Den bestod av ansiktsrengöring, exfolierande skrubb, ansiktsmask och slutligen dagcreme, allt med ekologiska produkter från C/o Gerd. Precis som allt annat hade produkterna en underbar doft, var effektiva och välgörande. Jag verkligen kände hur skrubben rev och masken rengjorde på djupet.

Exotisk frukt och dryck att njuta av under behandlingen.

Exotisk frukt och dryck att njuta av under behandlingen.

I övrigt bara låg jag och njöt av värmen, den lugna musiken, frukten och drycken. Det tog visserligen ett tag innan jag gick ner ordentligt i varv men sedan infann sig ett välgörande lugn. Så behövligt!

Innan jag lämnade behandlingsrummet duschade jag av mig och tvättade håret i härligt, svalt vatten. I sminkrummet fanns det sedan hudlotion och ansiktslotion man kunde smörja in sig med. Jag eftersvettades dock så mycket att det mesta antagligen rann av mig!

Njut av en orientalisk stjärnhimmel.

Njut av en orientalisk stjärnhimmel.

Kan man ha det bättre än så här?!

Kan man ha det bättre än så här?!

Sammanfattningsvis var det en härlig timme som verkligen gjorde gott för min stressade själ! Att bara få rå om mig själv och gå ner i varv borde jag göra oftare. Jag rekommenderar dock att göra detta kurbad tillsammans med någon. Jag kände mig ganska ensam och tror att upplevelsen skulle blivit ännu bättre om jag hade fått dela stunden med någon. Åter en varning för att man bör tåla och gilla värme. Det är varmt, rejält varmt i vattnet och kan bli övermäktigt efter ett tag. Nu gjorde jag dessutom kurbadsbesöket en dag när Stockholm visade sig från sin soliga, varmare sida. Värmen från badet kanske hade känts mer behövlig om det hade varit kallt och mörkt ute. Jag får helt enkelt göra om besöket i vinter. Då behöver man verkligen njuta av värme och ljus!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *