Vegetarisk korv

Vegetarisk korv

Vegetarisk korv

Det finns mängder av vegetariska och veganska korvalternativ att välja på i både kyl- och frysdisk i samtliga matvaruaffärer. Ofta väldigt goda, men dyra. Men vegetarisk korv behöver inte vara dyr. Du kan till och med lätt göra din egen. Idéen är inte min egen utan Tom Sjöstedt lagade denna k*rv på Nyhetsmorgon för någon vecka sedan. Briljant idé om ni frågar mig.

Komplettera med god topping!

Komplettera med god topping!

Den vegetariska k*rven är helt enkelt rostade morötter i korvbröd, gärna med massa god topping, testa gärna att toppa med min galet goda färgstarka rödbetshummus. Mina kort är tagna utan topping för att visa hur korvlik moroten är. Dessutom är den mycket god och nyttig. Det här måste ni testa!

Rostade morötter

8 morötter à 100-150 g
1 tsk rökt paprikapulver
olivolja
salt
peppar

Srirachamajonnäs
2 dl majonnäs
1 msk sriracha
0,5 citron, skalet

Picklad rödlök
2 rödlökar
4 lagerblad
1 dl ättiksprit (12 %)
2 dl socker
3 dl vatten

8 korvbröd
0,5 ask smörgåskrasse
0,5 kruka körvel

Sätt ugnen på 200 grader. Skär bort rotfästet på morötterna men behåll skalet på. Blanda morötterna med paprikapulver, salt, peppar och olivolja i en ugnssäker form.
Rosta i ugnen ca 20-40 minuter tills morötterna är mjuka och fått fin färg.

Srirachamajonnäs: Blanda ihop alla ingredienser. Ställ åt sidan.
Picklad rödlök: Skala och skiva löken tunt, gärna på mandolin. Koka upp med övriga ingredienser i en kastrull. Låt svalna helt.

Fördela de rostade morötterna i korvbröden. Toppa med majonnäs, picklad lök och örterna. Njut!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *