Pimiento de padron

Idag lagade jag till en sorts tapas/snacks jag aldrig testat förut, Pimiento de padron. Det är små gröna paprikor som är vanliga att äta som tapas eller snacks på spanska restauranger. Smaken är söt och mild med en viss bitterhet. Trots att de är milda är var tusende frukt het. Det ger det hela extra spänning!

Pimiento de padron

Pimiento de padron

Tillagningen är mycket enkel. Man steker bara i het olivolja tills skinnet börjar få bubblor och ta färg. Sedan strör man över flingsalt och olivolja och serverar. Man kan även fylla dom med fetaost och fritera eller ugnssteka.

Hur gott som helst! Nästa gång ska jag testa att lägga dom på grillen och se om de blir ännu godare!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *