Poppa popcorn utan fett

Poppa popcorn utan fett

Poppa popcorn utan fett

Jag älskar popcorn. Allra godast blir de när man poppar dom på det traditionella sättet med olja i kastrull. Sedan rikligt med salt och gärna även en god smaksatt popcornkrydda på. Popcornkrydda är supergott och Nacho cheddar är min favorit! När det ska gå snabbt tar jag en påse micropopcorn och poppar. Micropopcorn är inte lika gott men går snabbt och smakar ändå helt okej. Jag har totalt gått på myten att det bara går att poppa popcorn på dessa två traditionella sätt. Samt med min popcornmaker jag köpte i våras. I min popcornmaker kan man poppa popcorn helt utan fett. Nyttigt och gott men ett osmidigt tillagningssätt då behållaren inte rymmer särskilt mycket popcorn. Men vet ni? Man kan poppa popcorn i en helt vanlig plastbunke eller glasskål i mikron. En glasskål är att föredra då de klarar värme bäst.

Det enda som behövs är helt vanliga popcornkärnor, en platsbunke eller glasskål, med lock eller plastfilm.

Gott och nyttigt!

Gott och nyttigt!

Du gör bara så här:
Häll 1/2 dl vatten och ca 2 tsk salt i en plastbunke eller skål som rymmer ca 2-3 liter. Tillsätt 1 dl popcornkärnor. Lägg på lock eller plastfilm. Poppa på full effekt i ca 6 minuter eller tills det har poppat klart. Rör om så att allt blandas. Ät och njut av din supermat!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

14 svar

 1. Fröken M skriver:

  SMART !! det måste jag testa ! Jag ÄLSKAR popcorn, men här är faktiskt favoritvarianten micropopcorn med smörsmak 🙂
  Kram

 2. Jessica Sundberg skriver:

  Ju onyttigare desto godare – eller hur?! Kram gumman!!!

 3. Hanna skriver:

  Smart – blev det lika gott?

 4. Jessica Sundberg skriver:

  Nja… Riktigt gott blir det men poppat med olja i kastrull eller mikropop med tex smör smakar ju godare då fett ofta sätter smak och piffar upp det hela.

 5. sandra skriver:

  Åh, vad jag blev sugen på popcorn nu! Vi har ingen micro och jag tycke att det är så mysigt att göra det i kastrull på spisen när det väl blir av 🙂

 6. Anna skriver:

  Hej! Måste bara säga att jag testade detta i micron och min glasskål sprack och plastfolien smälte av den höga värmen. Gick inte så bra ?

 7. Jessica Sundberg skriver:

  Aj då… Det lät inte bra. Jag har testat detta flera gånger och det funkar kanon!

 8. Stefan skriver:

  Tar man plast kan den smälta och då funkar det inte. Bättre att man kör med lock. Då funkar det problemfritt.

 9. Stina skriver:

  Lägger man bara plastfolien löst på? Vilken effekt på micron?

 10. Jessica Sundberg skriver:

  Ja, eller liksom fäster lite lätt på sidorna om bunken. Jag kör på högsta effekt men den kan ju variera mellan mikros. Min har 800 som högsta. Testa dig fram!

 11. Tommy skriver:

  Det var en bra idé, dessvärre har nu två microsäkra plastskålar smällt, det verkar bli rejäl hetta av popcornen.

 12. Eva skriver:

  Fungerade tyvärr inte alls. Körde glasskål med plast. Vattnet kokade bort utan att ett enda popcorn blev poppat. Kvar var bara popcornkärnor och salt samt plastfolie som smält fast på skålen….vad kan ha gått fel?

 13. Jessica Sundberg skriver:

  Vad konstigt. För mig fungerar det varje gång! Nu finns det ju riktigt bra micropopcornpoppare utan fettanvändning att köpa på nätet, kan vara en bra investering om man vill fortsätta poppa på detta sätt. Fett bidrar ju också med smak så det blir en avvägning hur man vill ha det!

 14. Christer Thronblad skriver:

  Har precis provat i en stor plastbunke. Tog längre tid… jag hade nog micron på på full effekt i 10 min och hade nog behövt en minut till för att alla skulle poppa. Det blir väldigt varmt men ut kom en massa poppade popcorn som smakade helt ok. Bra när man inte vill ha fett 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *