Pinjenötsbiffar med fetacrème och rostade grönsaker
Idag lagade vi en rätt jag alltid vill att mamma ska laga när vi äter middag hos henne och jag får bestämma, nämligen pinjenötsbiffar med fetacrème och rostade grönsaker. Receptet hittade jag i en kokbok mamma har hemma, GI in the city av Ola Lauritzson och Ulrika Davidsson. Denna rätt är otroligt god och väldigt lättlagad. Passar perfekt att bjuda på när man har gäster. Idag är det som fredag hemma hos oss, då vi är lediga imorgon pga att Filippa ska operera sitt ljumskbråck då. Vi passade därmed på att laga lite festligare mat ikväll.
Pinjenötsbiffar med fetacrème och rostade grönsaker, 4 port
600 g nötfärs
1/2 dl grädde
1 ägg
salt och svartpeppar
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka färsk basilika
5 soltorkade tomater i olivolja
50 g pinjenötter
1 liten squash
1 gul paprika
1 röd paprika
1 rödlök
olivolja
1 tsk torkad basilika
Fetacrème
200 g fetaost
1 burk crème fraiche (15%)
1/2 kruka färsk basilika
4 soltorkade tomater i olivolja
salt och svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda nötfärs, grädde, ägg, salt och svartpeppar i en skål. Hacka vitlök, basilika och soltorkade tomater fint och blanda ner i färsen. Tillsätt pinjenötterna och foma färsen till biffar och lägg på en ugnsplåt. Skiva squash , paprika och rödlök och lägg på en annan ugnsplåt. Häll lite olivolja över grönsakerna och strö på salt, svartpeppar och torkad basilika. Ställ in bägge plåtarna i ugnen i ca 20 minuter. Byt plats på plåtarna efter halva tiden. Smula fetaosten och blanda med crème fraiche i en skål. Hacka basilika och soltorkad tomat fint och blanda med fetacrèmen. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera biffarna med rostade grönsaker och en klick fetacrème.
Åh så gott det här lät!! Mumsmums!