One pot pasta med köttfärs i Crock Pot
Hur gott är det inte med en rykande het pastarätt? Eller en fräsch pastasallad? Spaghetti och köttfärssås är en av Sveriges mest populära vardagsrätter. En stående favorit här hemma! Idag ville jag testa att laga till rätten lite annorlunda men framför allt mycket enklare. Valet föll på en One pot pasta med nötfärs i Crock Pot.
One pot pasta eller på svenska Allt i en kastrull-pasta är ett smart knep för ett enklare matliv. Alltså att koka pastan samtidigt med såsen. Ös ner alla ingredienser du vill använda i en och samma kastrull, i det här fallet använde jag min Crock Pot, och låt koka ihop till en krämig och smakrik pastarätt. I den här pastakastrullen samsas lök, vitlök, körsbärstomater, nötfärs, kryddor och pasta.
Jag hade aldrig testat att göra one pot pasta förut. Otroligt smidigt och mycket gott. Väldigt krämigt. Vill man lyxa till det ytterligare rekommenderar jag att man de sista 30 minutrarna tillsätter 1-2 dl grädde eller smaksatt creme fraiche. Toppa gärna med en smakrik parmesan.
One pot pasta med kötttfärs, 4 port
400 g köttfärs
olivolja
0.5 hackad lök
400 g körsbärstomater på burk
5 dl vatten
3 klyftor finhackad vitlök
salt, peppar
400 g pasta
Parmesan till servering
Hacka lök och vitlök. Ställ grytan på spisen. Bryn köttfärsen i olivolja. Bryn även lök och vitlök ett par minuter. Sätt tillbaka grytan på tillagningsenheten. Häll ned körsbärstomater, vatten, pasta och krydda ordentligt. Rör om lite lätt. Sätt på locket och låt gå på svag värme i 2.5 timmar eller tills pastan har sugit åt sig det mesta av vattnet. Tänk på att det kan skilja sig mycket åt från modell till modell, så håll koll. Servera genast, strö på parmesan i slutet. Njut av enkelheten!
Kockens tips: Rör 1-2 dl grädde eller smaksatt creme fraiche när 30 minuter av tillagningstiden återstår.
Senaste kommentarer