One pot pasta med köttfärs i Crock Pot

One pot pasta med köttfärs i Crock Pot

One pot pasta med köttfärs i Crock Pot

Hur gott är det inte med en rykande het pastarätt? Eller en fräsch pastasallad? Spaghetti och köttfärssås är en av Sveriges mest populära vardagsrätter. En stående favorit här hemma! Idag ville jag testa att laga till rätten lite annorlunda men framför allt mycket enklare. Valet föll på en One pot pasta med nötfärs i Crock Pot.

Ingredienser till kvällens one pot pasta.

Ingredienser till kvällens one pot pasta.

Ös ner allt i grytan!

Ös ner allt i grytan!

One pot pasta eller på svenska Allt i en kastrull-pasta är ett smart knep för ett enklare matliv. Alltså att koka pastan samtidigt med såsen. Ös ner alla ingredienser du vill använda i en och samma kastrull, i det här fallet använde jag min Crock Pot, och låt koka ihop till en krämig och smakrik pastarätt. I den här pastakastrullen samsas lök, vitlök, körsbärstomater, nötfärs, kryddor och pasta.

2.5 timmar senare är det klart.

2.5 timmar senare är det klart.

Jag hade aldrig testat att göra one pot pasta förut. Otroligt smidigt och mycket gott. Väldigt krämigt. Vill man lyxa till det ytterligare rekommenderar jag att man de sista 30 minutrarna tillsätter 1-2 dl grädde eller smaksatt creme fraiche. Toppa gärna med en smakrik parmesan.

One pot pasta med kötttfärs

One pot pasta med kötttfärs

Krämigt och gott!

Krämigt och gott!

One pot pasta med kötttfärs, 4 port

400 g köttfärs
olivolja
0.5 hackad lök
400 g körsbärstomater på burk
5 dl vatten
3 klyftor finhackad vitlök
salt, peppar
400 g pasta

Parmesan till servering

Hacka lök och vitlök. Ställ grytan på spisen. Bryn köttfärsen i olivolja. Bryn även lök och vitlök ett par minuter. Sätt tillbaka grytan på tillagningsenheten. Häll ned körsbärstomater, vatten, pasta och krydda ordentligt. Rör om lite lätt. Sätt på locket och låt gå på svag värme i 2.5 timmar eller tills pastan har sugit åt sig det mesta av vattnet. Tänk på att det kan skilja sig mycket åt från modell till modell, så håll koll. Servera genast, strö på parmesan i slutet. Njut av enkelheten!

Kockens tips: Rör 1-2 dl grädde eller smaksatt creme fraiche när 30 minuter av tillagningstiden återstår.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *