Powerfruits sockerfria blåbärssylt

Som jag berättade tidigare är den bästa vägen till hälsa och välbefinnande att äta en balanserad kost och försöka komplettera denna med bär och frukt. Frukt och bär är perfekta till frukost, lunch, middag eller mellanmål. De passar tex perfekt som toppings på yoghurt eller kvarg, strösslade över en god och matig sallad, i desserter och bakverk eller i smoothies. Varför inte i form av en hälsosam sylt?! Här får ni receptet på Powerfruits sockerfria blåbärssylt. Ett riktigt bra recept och lyckat resultat. Inte någon sliskigt söt variant som vissa sylter kan vara (själv gör jag lättsockrad sylt) utan fräsch, krämig och god!

Powerfruits sockerfria blåbärssylt

Powerfruits sockerfria blåbärssylt

Fräsch, krämig och god sylt!

Fräsch, krämig och god sylt!

Powerfruits sockerfria blåbärssylt

4 dl blåbär
1 dl vatten
8 färska dadlar
1 tsk vaniljpulver
2 msk chiafrön

Koka blåbär, dadlar och vatten i ca 10 minuter på svag värme. Mixa eller mosa sylten så att sötman från dadlarna sprids ut i hela sylten. Tillsätt chiafrön. Häll upp i en rengjord glasburk och låt svalna. Håller 1-2 veckor i kylskåp.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *