Projekt SOLVATTEN

Projekt SOLVATTEN

Projekt SOLVATTEN

Idag söndag startar World Water Week som uppmärksammar bristen på rent vatten som råder i världen. I samband med detta lanserar OKQ8 en pixibok ”Fu-Ture uppdrag rent vatten”. I boken får man följa superhjälten Fu-Ture som på ett enkelt sätt förklarar hur SOLVATTEN möjliggör för familjer i Uganda att få rent vatten. Jag hade inte hört talas om projekt SOLVATTEN förut. SOLVATTEN är en soldriven vattenrenare som kan ge användaren 75°C rent vatten. Det är en direkt och praktisk lösning för alla som lever på platser där rent, varmt vatten är långt ifrån en självklarhet. SOLVATTEN är ett svenskt projekt som grundades 2006 och idag har samarbetspartners över hela världen.

En av dessa samarbetspartners är OKQ8 som har samarbetat med projektet sedan 2013. Varje gång en bil kör genom deras biltvätt donerar de motsvarande fyra liter dricksvatten till familjer i Uganda. Det är den historien som de berättar om i sin nya barnbok. Bilen blir alltså inte bara ren när vi tvättar den hos OKQ8, vi ger även behövande familjer tillgång till rent vatten.

Boken vänder sig primärt till barn i åldern 3-7 år. Den är skriven av författaren Mikael Rosengren och illustratören Sanny Thor. Den kommer att finnas tillgänglig från och med 2a september så långt lagret räcker på utvalda drivmedelsstationer. Alla som köper en biltvätt får boken.

I samarbete med OKQ8 har jag fått chansen att tävla ut en biltvätt och några böcker till er. Jag kommer att utse tre vinnare där första priset är en X-shine biltvätt (värde 299 kr) och en Fu-Ture bok, andra och tredje pris är en varsin Fu-Ture bok. Det enda du behöver göra för att ha chans att vinna är att i en kommentar till detta inlägg svara på följande enkla fråga – Nämn två av de olika organisationer som OKQ8 samarbetar med, förutom SOLVATTEN, som en del av sitt arbete för ett hållbart samhälle? Du också motivera varför just du ska vinna denna biltvätt och bok. Dela gärna tävlingen på Facebook eller Instagram. Tävlingen avslutas söndag 4 september kl 20:00. Lycka till!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

5 svar

 1. Els-Marie Clevenholm skriver:

  När miljön och vattenbristen är i fara,
  då väljer man det bästa av alla alternativen.

 2. Helena i Uppsala skriver:

  UN Global Compact, Vi-skogen och förvånande nog Arbetsförmedlingen här hemma i Sverige.
  Jag har arbetat i Mellanöstern (Israel, Jordanien, Syrien) md arkeologisk utgrävning och sett hur vattenkonflikter kan leda till ofred. Större medvetenhet behövs här i detta gröna land med tusentals sjöar och lång kust. Man får satsa på barnen för framtida hållbar utveckling. ag tänker på tre bonusbarnbarn …

 3. Fröken M skriver:

  Vi-skogen, arbetsförmedlingen och UN Global Compact är samarbetspartners !
  Idag har vi vart på loppis ! Super mysigt och kul på alla vis – MEN det resulterade även i en oerhört SKITIG bil !
  Parkeringen var på en gräsmatta/åker och efter den senaste tidens eviga regnande var denna mest täckt av lera.
  Vi körde sjukt försiktigt för att inte skvätta ner varken vår eller någon annan bil med ”skit”,
  men tyvärr tänkte inte alla som oss och nu är ett besök i biltvätten ett välbehövligt faktum !
  Därför hoppas jag på lite tur och ”kärlek” för bilen 🙂
  Boken, den ska såklart Viggo få för han har just lärt sig läsa !! ( HURRA för vår lilla, stora kille !! )
  Kram

 4. Paola skriver:

  Vi-skogen, Arbetsförmedlingen & UN Global Compact.

  Jag gör redan en massa bra för en hållbar framtid. Så här tänker jag:

  Sopsortera, panta mera. Buss, tåg, inga plastpåsar utan tygkassar (flera). Såpa i stället för kemikalier, inköp planera. Skölj i kallvatten, bara hemlagat servera. Diskutera, fundera, kompostera – reagera.

  Hoppas få lyxa till det för vår nya (miljövänliga!) bil. Boken tar jag med mig till skolan och läser tillsammans med mina ensamkommande barn. Perfekt samhällskunskapsundervisning!

 5. Els-Marie Clevenholm skriver:

  Glömde att skriva svar på frågan:
  Vi-skogen, arbetsförmedlingen och UN Global Compact

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *