Premiärfiske

Idag var det fiskepremiär för Gustaf och Filippa. Den lokala fiskeklubben hade familjedag och bjöd in till en dag med fiskeintroduktion och andra skojigheter. Vädret var inte på fiskeklubbens eller vår sida. Riktigt ruskväder med spöregn och blåst. Vi trotsade dock detta. På med regnstället bara och iväg. Vi hade ju lovat barnen.

Igår hade vi utrustat oss med bra fiskeutrustning. Två metspön, två kastspön och bete till detta. Mattias har fiskat en hel del förut och har bra erfarenhet. Själv metade jag då och då i yngre ålder men kan inte säga att jag besitter särskilt mycket fiskerikunskap. Väl på plats fick vi lite starthjälp av en av fiskeklubbens medlemmar. Vi ställde oss vid en gammal brygga och barnen metade med assistans från mig och Mattias kastade lite.

Det ruskiga vädret fick barnen att tappa humöret och gnistan ganska snabbt. De ville bara hem. Men emellanåt när de fick napp sken de upp. 4 små fiskar blev resultatet, 3 abborrar och 1 mört. Egentligen var fiskarna så pass små att man skulle ha slängt tillbaka dom i sjön, men eftersom barnen var så stolta hade vi inte hjärta till detta. Innan vi for hem fick barnen varsitt metspö i present av fiskeklubben – trevligt!

Väl hemma tog Mattias hand om storfångsten. Han fjällade och rensade fiskarna. Mörten kastade vi dock då den innehåller för mycket ben och är därmed svår att äta. Den övriga fisken stekte vi upp till middagen. Riktigt gott!!!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.