Glada magar, glada barn och vuxna

Alla vet vi ju att mår magen bra mår vi bra. Och tvärtom. I våra magar pågår en ständig kamp mellan onda och goda bakterier. Genom att äta produkter där man tillsatt goda bakterier ser man till att de goda bakterierna alltid är i majoritet. Ju fler du tillför, desto bättre. Varje dag kämpar de till magens försvar för att stärka den och hålla den i balans. Mattias äter kosttillskottet Lactiplus för att hålla sin magen i balans. Själv sätter jag min tillförlit till den vanliga kosten jag äter.

Förutom via kosttillskott finns det många livsmedel där man tillsatt dessa goda bakterier. Jag har fått möjligheten att testa God Morgon-juicen Bifido som precis har kommit med en ny smak, Mango-Passionsfrukt. God Morgon Bifidos juicer innehåller upp till 40 miljarder goda bakterier och är de enda fruktjuicerna på marknaden med tillskott av Bifidobacterium lactis. Juicen innehåller 100 % frukt och inget tillsatt socker.

Juicen är enligt mig precis lagom söt och smakar mycket gott. Passar perfekt på morgonen till min ordinarie frukost som ofta består av fil och flingor eller gröt samt ett par smörgåsar. Gör den även gott för magen är det bara ett extra plus i kanten.

Tycker du inte om att dricka juice som den är kommer här ett juiceshotrecept från juicebaren på restaurang Urban Deli.

Urban Deli juiceshot, 2 glas

2 dl God Morgon Bifido mild mango/passionfruit
15 g ingefära (cirka 1-2 cm ingefära)
2 citronklyftor
50 gram hallon
25 gram macadamianötter (nötterna kan uteslutas för allergiker)

Riv ingefäran och blanda alla ingredienser. Rör om ordentligt. Servera i shotglas eller espressokoppar.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *