Båtlagad chili con carne

Chili con carne är en klassiker som fungerar både till vardags som till fest, till lilla hushållet som till stora. Man kan lätt anpassa rätten efter eget smak och tycke och vad som finns i skafferi och kyl. Perfekt båtmat alltså! En båtlagad chili con carne står högt upp på familjens önskelista. Både som ordinarie rätt och som resträtt.

Som ordinarie rätt serverar vi chilin med nybakat bröd. Den här gången med nybakta frasiga frallor från Möja Bageri.

Som resträtt serveras överbliven chili i form av underbara enchiladas. Lika gott som tacos (om inte godare)!!!
Chili con carne, 4-5 port
600 g köttfärs
1 burk krossade tomater
1 burk vita bönor i tomatsås
4 msk tomatpuré
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
salt, peppar, paprikapulver, knivsudd socker
Finhacka lök och vitlök. Fräs köttfärsen i het panna. Låt lök och vitlök fräsa med en stund. Häll ned vita bönor, krossade tomater och tomatpuré. Krydda efter smak. Låt koka ca 20 minuter. Servera med ris eller bröd.
Senaste kommentarer