Båtlagad chili con carne

Båtlagad chili con carne
Båtlagad chili con carne

Chili con carne är en klassiker som fungerar både till vardags som till fest, till lilla hushållet som till stora. Man kan lätt anpassa rätten efter eget smak och tycke och vad som finns i skafferi och kyl. Perfekt båtmat alltså! En båtlagad chili con carne står högt upp på familjens önskelista. Både som ordinarie rätt och som resträtt.

Chili con carne med sallad och nybakat bröd som ordinarie rätt.
Chili con carne med sallad och nybakat bröd som ordinarie rätt.

Som ordinarie rätt serverar vi chilin med nybakat bröd. Den här gången med nybakta frasiga frallor från Möja Bageri.

Enchiladas fyllda med överbliven chili con carne.
Enchiladas fyllda med överbliven chili con carne.

Som resträtt serveras överbliven chili i form av underbara enchiladas. Lika gott som tacos (om inte godare)!!!

Chili con carne, 4-5 port

600 g köttfärs
1 burk krossade tomater
1 burk vita bönor i tomatsås
4 msk tomatpuré
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
salt, peppar, paprikapulver, knivsudd socker

Finhacka lök och vitlök. Fräs köttfärsen i het panna. Låt lök och vitlök fräsa med en stund. Häll ned vita bönor, krossade tomater och tomatpuré. Krydda efter smak. Låt koka ca 20 minuter. Servera med ris eller bröd.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *