Vacuum-marinering med Foodsaver
Jag har tidigare skrivit om vakuum-förpackaren Foodsaver som är ett fantastiskt tillbehör i hemmet. Genom att vacka förlänger man verkligen hållbarheten på både kylda och frysta livsmedel. Bra för både plånbok och miljö. Den modellen vi har kan även användas för vakuum-marinering med tillbehöret vakuummaringeringslåda. I vanliga fall när man marinerar bör köttet/fisken/kycklingen ligga i marinaden i flera timmar, gärna minst ett dygn. Med hjälp av den här lådan sparar man massor med tid. Det räcker med ett par minuter bara.
För några veckor sen köpte vi hem en bit flankstek till middag. Den skulle marineras och grillas. Vi gjorde ordning en hemgjord marinad på soya, honung, vitlök. Marinaden blandas direkt i marineringslådan och sedan ner med köttet i burken. Foodsavern kopplas till lådan och sen finns det ett färdigt program för just vakuummarinering. Det hela tar som sagt några minuter bara. Man riktigt ser hur vätskan dras in i köttet. Eftersom vi hade gott om tid lät vi den ligga kvar i burken cirka en timme innan grillning.
Köttet blev otroligt gott. Saftigt, mört och smakrikt! Ett perfekt tillbehör till en redan utmärkt produkt. Nu behöver man inte alltid ligga steget före!
Senaste kommentarer