Vacuum-marinering med Foodsaver

Vacuum-marinering med Foodsaver

Vacuum-marinering med Foodsaver

Jag har tidigare skrivit om vakuum-förpackaren Foodsaver som är ett fantastiskt tillbehör i hemmet. Genom att vacka förlänger man verkligen hållbarheten på både kylda och frysta livsmedel. Bra för både plånbok och miljö. Den modellen vi har kan även användas för vakuum-marinering med tillbehöret vakuummaringeringslåda. I vanliga fall när man marinerar bör köttet/fisken/kycklingen ligga i marinaden i flera timmar, gärna minst ett dygn. Med hjälp av den här lådan sparar man massor med tid. Det räcker med ett par minuter bara.

Med Foodsavern kan vi få perfekt marinerat kött på bara några minuter,

Med Foodsavern kan vi få perfekt marinerat kött på bara några minuter,

För några veckor sen köpte vi hem en bit flankstek till middag. Den skulle marineras och grillas. Vi gjorde ordning en hemgjord marinad på soya, honung, vitlök. Marinaden blandas direkt i marineringslådan och sedan ner med köttet i burken. Foodsavern kopplas till lådan och sen finns det ett färdigt program för just vakuummarinering. Det hela tar som sagt några minuter bara. Man riktigt ser hur vätskan dras in i köttet. Eftersom vi hade gott om tid lät vi den ligga kvar i burken cirka en timme innan grillning.

Färdigt resultat!

Färdigt resultat!

Köttet blev otroligt gott. Saftigt, mört och smakrikt! Ett perfekt tillbehör till en redan utmärkt produkt. Nu behöver man inte alltid ligga steget före!

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.