Pressträff med SF Anytime och Filip och Fredrik

Pressträff med SF Anytime och Filip och Fredrik

Pressträff med SF Anytime och Filip och Fredrik

Idag var jag på en mycket trevlig pressträff anordnat av SF Anytime. Anledningen till träffen var att SF Anytime ville presentera sin årliga undersökning om svenskarnas filmvanor och göra oss uppmärksamma på alla storfilmer som finns, och som kommer att komma, att hyra hos dom.

Vi ser väldigt mycket film och serier hemma hos oss. Både vi vuxna och barnen. Det rörliga mediet är ett stort gemensamt intresse! Vi går på bio, hyr i fysisk butik, köper bluray-filmer, har Netflix och Tv4 Play Premium (hade tidigare även HBO och ViaPlay) och hyr via nätet på tex just SF Anytime. Att hyra film online är enkelt och bekvämt och man slipper åka till en fysisk butik för att hyra och lämna tillbaka filmen.

Det kommer riktigt många bra filmer framöver. En del har jag redan sett men några av storfilmerna som finns att hyra eller kommer och jag vill rekommendera är Birdman, Taken 3, The Imitation Game, Big Hero 6, Svampbob Fyrkant, The Theory of Everything, Cirkeln, Avengers 2, Mad Max, Fifty Shades of Grey och sist men inte minst Trevligt Folk.

Filip, Patrik och Fredrik

Filip, Patrik och Fredrik

Trevligt folk med Filip, Fredrik och Patrik.

Trevligt folk med Filip, Fredrik och Patrik.

Det är Filip och Fredrik (Filip Hammar och Fredrik Wikingsson) som regisserat dokumentären Trevligt Folk och såklart även medverkar i filmen och en av huvudrollsinnehavarna heter Patrik Andersson. Dessa tre fanns på plats idag för att presentera filmen (Filip och Fredrik är lika pratglada och tokiga i verkligheten som på TV). De berättade lite om hur filmen kom till och vi fick se några valda klipp från filmen. Filmen handlar om den galna idéen att starta ett Somaliskt bandylag i Borlänge och beskriver hur projektet kan komma att förändra de Somaliska spelarnas framtid för alltid, men också om hur det har påverkat Borlänge, Sverige och synen på invandrarnas situation i det svenska samhället. Den verkar riktigt intressant och bra och jag ska försöka hinna se filmen i helgen tänkte jag!

Marknadschef Marta presenterar några av resultaten från SF Anytimes årliga filmundersökning.

Marknadschef Marta presenterar några av resultaten från SF Anytimes årliga filmundersökning.

Vad visade då undersökningen av svenskarnas filmvanor? Några av resultaten visar att allt fler hyr film online och många tror att detta sätt att hyra film kommer att öka även i framtiden. De flesta som hyr online ser filmen på sin dator kopplad till TVn eller direkt på datorn, men de tror att man om fem år kommer använda sin SmartTV mer. Många håller på med annat samtidigt som de ser på film hemma. Nästan 30% kollar mobilen eller surfplattan minst en gång varje gång de ser på film. Man har alltså inte fullt fokus på filmen direkt (ja, ja – jag är likadan när jag kollar film eller serier). En förklaring till detta är att svenskarna vill hålla koll på vad som händer i sociala medier och var fjärde känner sig stressade just av denna anledning.

Majssoppa från Interstellar

Majssoppa från Interstellar

Underbara scones från Paddington.

Underbara scones från Paddington.

Köttmackor med brie från Chef.

Köttmackor med brie från Chef.

Chokladdoppade jordgubbar och choklad från Fifty Shades of Grey.

Chokladdoppade jordgubbar och chokladpraliner från Fifty Shades of Grey.

För att fylla allas magar serverades en mycket läcker filminspirerad meny. Det var majssoppa från filmen Interstellar, Scones med clotted cream och marmelad från Paddington, Köttmackor från Chef och sist men inte minst chokladdoppade jordgubbar och chokladpraliner från Fifty Shades of Grey (som kommer på SF Anytime om ca 2 v).

Det var bara att äta och njuta!

Det var bara att äta och njuta!

Tack för en riktigt intressant och god tillställning!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.