Pressvisning Lakritsfestivalen

Efter jobbet idag var jag iväg på årets (?!) höjdpunkt – inledningen av Lakritsfestivalen 2013. I egenskap av lakritsambassadör/festivalbloggare var jag en av de utvalda som fick komma på dagens pressvisning. Lakritsfestivalen firar i år sitt femårsjubileum. För varje år har festivalen vuxit och intresset har bara blivit större och större. I år håller festivalen rum på Annexet vid Ericsson Globe. 3000 kvadratmeter fyllda med lakritsupplevelser och festivalen håller på i dagarna två (lördag och söndag 20-21 april). Arrangör är Choklad & Lakrits Sverige och huvudsponsor är Lakritsfabriken från Ramlösa. Nytt för i år är bland annat ett festivalspa i samarbete med Sparadiset och är som en liten uppbyggd oas i festivalminglet.

Själva pressvisningen höll till uppe på balkongen där även Sparadiset håller till. Vi bjöds på en fantastiskt, dignande, otroligt välsmakande lakritsbuffé. Det fanns ren lakrits, godis med lakrits, choklad med lakrits, kola med lakrits, ostar med lakritsmarmelad, chokladfontän med lakritschoklad, muffins med lakrits, bakverk med lakrits, lakritspulver, te med lakrits, skönhetsprodukter med lakrits, sushi med lakrits, öl med lakrits och allt detta och lite till fick vi mumsa av så mycket vi ville.

Oj oj oj, vad jag åt! Det fanns så mycket gott och det är omöjligt att peka ut några favoriter. Sushin var bland det godaste jag ätit, Salmiakkolan från Desserter utan gränser är to dit for, Muffinsen från Robert E helt ljuvliga, Salmiakbomben från Augustas fabrik den ljuvligaste pralinen i goodiebagen, marmeladerna fantastiska, ja listan kan göras lång. Det fanns inte en sort jag inte testade… (ändå lyckades jag klämma i mig en hel pizza till middag nu på kvällen) Jag saknade dock piratskallarna, det är tillsammans med Salmiakkolan en av mina stora favoriter.

Jag passade på att testa en lakritsskrubb. Lakritsskrubb är en kroppspeeling som kan användas på hela kroppen utom i ansiktet. Jag testade den på mina händer. Händerna blev helt babylena av skrubben och luktade underbart efteråt. Jag passade även på att göra min egen lakritsskrubb. Allt som behövs är salt, rapsolja och lakritsessens.

Jag hängde även en stund i Sparadiset. Jag vilade ut efter allt gott lakrits i en skön vilstol och tog reda på alla trevliga behandlingar man kan ta del av under helgen och även på deras vanliga anläggning.

Imorgon ska jag tillbaka till festivalen. Den här gången med min vapendragare Filippa som liksom jag är en stor lakritsfantast!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. dianasdrömmar skriver:

    Tack för igår mysigt att ses 🙂 kram Diana

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *