Gryta och hemgjorda gnocchi

Kvällens middag lagade jag till redan i söndags. Det blev en boeuf bourguignon. Den blir bäst om den får stå till sig några dagar i kylen så att smakerna hinner gotta ihop sig lite. Till grytan gjorde jag hemgjorda gnocchi. De blev lite kompakta (jag var tvungen att hälla i mer mjöl då jag inte fick ihop degen helt – gör inte samma misstag) men smaken var det inget fel på. Till maten serverade jag en vitkåls- och morotssallad samt rödbetor. Hela familjen tyckte maten var god!

Receptet på gnocchi kommer från boken Fredagsmys, lördagsgott och söndagsmiddag av Jens Linder.

Gnocchi, 4 port

½ kg mjölig potatis
1 ägg
riven muskotnöt
1 tsk salt
1-1½ dl vetemjöl
1 msk olivolja till uppvärmning

Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka den mjuk och häll bort vattnet. Mosa och låt svalna lite. Blanda i ägg, muskot och salt. Tillsätt sedan mjölet. Forma degen till en lång rulle och skär upp den i mindre bitar. Forma bitarna så de ser ut som stora oliver. Koka dom i lättsaltat vatten tills de flyter upp, ca 5 min. Fiska upp dom med en hålslev. Låt dom kallna. Vid servering, värm gnocchin i kastrull eller mikro med lite olivolja.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *