För mycket av det goda
Kan man få för mycket av det goda? Jag och familjen gillar korv. Det går snabbt och är enkelt att laga till, kan varieras både med korvtyp och val av maträtt, kan vara riktigt nyttig och smakar framför allt gott! På Korvfestivalen jag besökte för ett par veckor sedan fick och köpte jag hem massa goda korvar. De flesta har ätits upp men några paket låg fortfarande och väntade i kylen. Vad passade då inte bättre än att laga till den ultimata resträtten – pyttipanna!
Korv skars i slantar. Jag kokade potatis, sötpotatis och rotselleri och skar i mindre bitar. Hackade även en gul lök. Allt fick sedan stekas samman tillsammans med påskens överblivna köttbullar i en varm stekpanna och kryddas varsamt med salt och peppar. Till pytten serverade jag sedan stekt ägg, färska rödbetor och grönsaker. Riktigt klassiskt och supergott! Hur tar du bäst hand om överbliven mat?
Senaste kommentarer