Slott och kloster

Mot Pragborgen!Lördagen dag i Prag fick vi känna oss som riktiga turister. Vi började med en promenad bort till Pragborgen. Pragborgen med slottet och Saint Vitus-katedralen är en
av de främsta turistattraktionerna i Prag. Och jag lovar det var mycket folk, med betoning på mycket… Oh my!!!

Katedralen Saint VitusVinodling uppe vid slottetVacker utsikt!Tortyrkammare i slottetSlottet är enligt Guinness rekordbok världens största forntida slott. På slottsområdet finns många sevärdheter, varav en är Saint Vitus-katedralen. Bygget påbörjades på 1300-talet och det tog cirka 600 år innan byggnationen blev klar. Den är byggd i en läcker och detaljrik gotisk stil.

Klostret med bryggeriMikrobryggeri med god ölKlassisk tjeckisk maträttVi gick sedan vidare till det närbelägna Strahov-klostret. Strahov-klostret tillät att ett kommersiellt mikrobryggeri, Klásterní Pivovar Strahov, satte upp sin verksamhet på deras område. Även om munkarna inte har något att göra med bryggeriprocessen så är ölsorter här döpta efter S:t Norbert. Vi gick in och kollade i bryggeriet och passade på att dricka några S:t Norbert och äta en bit äkta tjeckisk mat. Jag åt en riktig klassiker, grillad kyckling med rökkål och potatisdumplings. Fantastiskt gott! Förutom god mat och dryck fick vi mycket trevligt lunchsällskap. Ett ungt amerikanskt par från Kansas slog sig ner vid vårt bord. Vi inledde ett samtal och det var så trevligt att vi satt där och pratade över en timme! Riktigt kul!

Ikväll ska vi testa en annan ölpub, Prague Beer Museum Pub, där ölutbudet är stort och varierat. Restaurang är, liksom igår en öppen historia.

Imorgon funderar vi på att ta en titt på den judiska kyrkogården samt besöka New Town med Vaclavplatsen. New Town är inte så ny som namnet låter påskina. Det grundades 1348 till utsidan av stadens murar eftersom den gamla stan var inte tillräckligt stort.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.