Ny design och utvecklade rätter

Jag har med mig matlåda till jobbet minst 4 dagar i veckan. Ibland går vi ut och äter på någon närliggande restaurang och då har jag såklart inte mat med mig. Ibland räcker inte vår middagsmat till hela familjen plus lunch åt både mig och Mattias. Då köper jag ofta något färdiglagat från affären som ligger vägg i vägg med jobbet.

Gooh-förpackningarna har ny och fräsch design.

Gooh-förpackningarna har ny och fräsch design.

Min favorit när det kommer till färdigmat är som ni säkert vet Gooh. Färsk färdigmat – lite dyrare, mycket godare! Nu har de kommit med en ny design på förpackningarna. Känns mycket fräschare och modernare än tidigare design som hängt med ett tag.

Modern etikett som passar ett modernt företag.

Många goda maträtter att välja bland.

De har dessutom utvecklat två av rätterna. Dels min favorit Lax i dillsås – potatisen är borta och den nya rätten heter Laxfilé i dillsås med krispiga grönsaker samt gröna linser och matkorn. Dels Fläskkarré Teriyaki – fläskkarrén är utbytt mot kyckling och  den nya rätten heter Kyckling teriyaki – teriyaki- och  ingefärsmarinerad kycklinglårfilé med vildrisblandning.

Kyckling Teriyaki från Gooh.

Kyckling Teriyaki från Gooh.

Idag blev det just den nya Kyckling teriyaki till lunch. Som vanligt kommer rätterna i den smarta plastförpackningen som piper när den är färdigvärmd och klar att äta. Det ger en perfekt temperatur på maten. Plasten är genomskinlig vilket gör att man ser vad man får. Just den här rätten ser inte så jättegod ut då kyckling, grönsaker och ris ligger huller om buller. Och såsen ger allt en brun färg.

Färdigvärmd och upplagd på tallrik.

Färdigvärmd och upplagd på tallrik.

Väl värmd ser maten lite mer aptitlig ut. Den är fortfarande brun och ihopblandad men man ser vad man äter i alla fall. Den luktar riktigt gott!

Proportionen mellan kyckling och ris tycker jag inte är bra. Det är alldeles för lite kyckling och för mycket ris. För lite grönsaker också för min smak. Smaken är dock helt fantastisk! Mycket mör och god kyckling, perfekt tillagat ris med det där rätta tuggmotståndet man själv har svårt att få till, krispiga grönsaker och en gudomlig smakrik teriyaki-sås.

Det sammantagna betyget blir tre Sunda av fem möjliga.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

 1. Cecilia skriver:

  Älskar de där färdiga lådorna. Helt klart värda priset.

 2. Fröken M skriver:

  Gooh är helt klar favoriten bland ”nödlösningar” även här.
  Det och ett lokalt märke som heter ”Grön Ko”.
  Riktig husmanskost som smakar som hemlagat och utan en massa ”skit” i maten !
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *