Öl och tjeckiska Flippin’ Burgers

Pivovarsky klubFörsta kvällen i Prag blev riktigt mysig! Efter att ha vilat upp sig någon timme på hotellrummet gick vi ut och gjorde stan osäker. Är man i Prag och Tjeckien kan man bara inte missa att dricka massa spännande öl. Vi började kvällen på en mycket välrenommerad pub med 240 olika sorters öl på flaska och 6 olika sorters öl på fat.

Det fanns många ölsorter att välja påVi provade ett par olika öl var och smakade dessutom av varandras så totalt blev det fyra öltyper. Det är roligt att testa olika sorter och faktiskt se och upptäcka skillnaderna mellan öl och öl. Det finns många smaker att upptäcka och gilla eller ogilla.

Kvällen fortsatte sedan på Prags svar på Flippin’ Burgers, dvs hamburgare som man tagit in i finrummet så att säga. The Tavern hette restaurangen. Att gå dit var ett äventyr i sig. Här pratar vi branta backar a la San Fransisco. Vi hade inte bokat bord och givetvis var det fullbokat när vi kom men ett bord på uteserveringen fanns och inte oss emot då det var en varm, skön och vacker kväll.

Rosa drinkVi började med en varsin drink! Jag valde en Cranberry Zinger som bara var fantastiskt god! Slurp!

Ruggigt goda burgareMaten sedan gjorde oss verkligen inte besvikna. Vi valde de burgare vi läst så mycket gott om. Jag tog House smoked bbq pulled pork, Mattias Blue smoke burger och så delade vi på den gudomliga Chili-Cheese ranch fries. En varsin öl till detta. Det var så gott och så mycket mat! Vi åt och åt men hur mycket vi än försökte fick vi inte i oss allt! Mätta och nöjda tog vi taxi tillbaka till hotellet för en god natts sömn.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *