Smaskigt besök på Oljebaren

I julklapp fick jag och Mattias ett presentkort på Middag i din smak från min mamma. Då vi kommer ha fullt upp de närmaste helgerna hade vi skaffat barnvakt till i lördags och bokat bord på Oljebaren, som var en av de restauranger här i Stockholm där detta presentkort kunde utnyttjas. Nu hade jag tyvärr drabbats av lunginflammation men då mitt allmänna hälsotillstånd ändå var så pass bra, allt var ordnat och det kommer dröja ett längre tag tills nästa tillfälle kommer bestämde vi oss ändå för att åka dit och äta. Någon alkohol fick jag dock inte dricka på grund av antibiotikan och hostmedicinen. Å andra sidan kunde vi då ta bilen så vi var borta kortare tid.

Oljebaren i vasastan

Oljebaren var en jättemysig liten kvarterskrog inne i city (vasastan) med rustik och enkel inredning. Lokalen var liten men utrymmet var verkligen väl utnyttjat med bord i två våningar. Det gav tyvärr en lite för hög ljudnivå som inte var särskilt behaglig. De hade fullt i restaurangen och därmed fullt upp men ändå tyckte vi servicen skötte sig bra.

Confiterad griskindMärgbenVi tog in tre förrätter och delade på. Vi valde Buffelmozzarella med röd chili, Confiterad griskind med citron och Märgben med grillat bröd. Alltså mums!!! Mycket, mycket gott!

Husets hamburgare

Till huvudrätt valde vi båda husets hamburgare (som dessutom 99% av de som besökte restaurangen verkade välja): grovmalt nötkött från Simgus-kon, Oljebarens eget bröd, bacon  från Rocklunda, hemrörd hamburgersås och vällagrad Gruyère-ost. Serveras med handskurna pommes, aioli och coleslaw. Perfekt stekt burgare, underbart bröd, frasiga pommes och en aioli som inte gick av för hackor. Varken jag och Mattias orkade äta upp varken överdelen på brödet eller pommesen.

Mätta och mycket nöjda åkte vi hem för att hämta barnen, kolla på finalen i melodifestivalen samt till Mattias stora glädje kvällens MMA-sändning.

Semmelmuffins och chokladboll

Eftersom en efterrätt hör till en fin middag (och jag har en känsla av att en i familjen sparade lite plats i magen med tanke på att han knappt rörde sina pommes) stannade vi på vägen hem till på Espresso House och köpte med en varsin chokladboll och en semmelmuffins att dela på. Jag älskar ju muffins och den här var ingen besvikelse. Fast jag hade förväntat mig mer av semmelsmaken men fick en vanlig muffins fylld med lite mandelmassa. Chokladbollen däremot – det är den godaste chokladbollen man kan äta. Mjuk, fluffig och chokladig inuti med ett hårdare skal runt. Nu när jag beskriver den blev jag grymt sugen på en till. Det blir nog ett besök där så fort jag är frisk igen!

Sammanfattningsvis en mycket god och lyckad kväll trots förutsättningarna!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *