Gör en Tarte Tatin till nyårsafton
Som jag skrev igår tycker jag det är viktigt att ha bra och rätt utrustning för att få ut maximalt av min träning. Samma inställning har jag kring utrustningen i köket för att få ut maximalt av min matlagning. Jag har investerat i bra, praktiska, högkvalitativa köksmaskiner och köksprodukter som gör nytta och dessutom många gånger är riktigt snygga. Bra knivar och stekpannor är bara två exempel på produkter jag har höga krav på.
Vad gäller stekpannor gillar jag märket Tefal. De har bra, funktionella, hållbara och prisvärda pannor. Jag har tidigare testat Tefals keramiska wokpanna med inbyggd temperaturkontroll och även den vanliga pannan med inbyggd temperaturkontroll och är helnöjd! Som jag tidigare berättat samarbetar Tefal med Tina Nordström i kampanjen ”Smakfullt med Tina”, där de tillsammans vill inspirera oss till att laga enkel och läcker mat på bästa sätt.
Nu har Tina kommit med ett recept på en Tarte Tatin som ska passa perfekt att servera till helgens alla fester, varför inte som dessert på självaste nyårsafton! Tarte Tatin är en fransk äppelkaka som tillsammans med råkräm blir en smaskig avslutning på en god middag. Tinas Tarte Tatin innehåller knäckiga äpplen som får en syrlig smakskjuts av torkade aprikoser och en doft av rosmarin. Jag ska testa att göra denna efterrätt i min nya stekpanna jag fick i julklapp, Tefal Hard Titanium. Den har en praktisk släpp-lätt-beläggning och inbyggd temperaturkontroll. Bakandet kommer att gå som en dans! Jag kan dock inte servera denna efterrätt på nyårsafton då en av gästerna är allergisk mot ägg, men det kommer fler tillfällen!
Senaste kommentarer