Recept för den ultimata fikafesten

Anette Rosvalls Afternoon Tea

Anette Rosvalls Afternoon Tea

Jag är en fikaälskare av rang! Jag älskar att fika! Att fika är för mig en social aktivitet där man över något gott att äta och dricka umgås med en eller flera god vänner, sitter ner tillsammans i lugn och ro i en trevlig miljö, njuter och har tid att verkligen prata med varandra och umgås. Vad vi äter och dricker har egentligen inte så stor roll, men att jag älskar sötsaker kan ni inte ha missat. Extra glad blir jag därför när jag i veckan fick ett exemplar av nyutgåvan av boken Anette Rosvalls Afternoon Tea. En bok helt i min smak och så långt bort ifrån man kan komma alla konstiga dieter och trender. En bok fylld av godsaker av alla möjliga slag och vi slipper pekpinnar angående mängden smör, socker, gluten och laktos. Den innehåller helt enkelt recept för den ultimata fikafesten!

Traditionellt Afternoon Tea med recept på scones, sandwiches, marmelader, clotted cream och mjuka kakor

Traditionellt Afternoon Tea med recept på scones, sandwiches, marmelader, clotted cream och mjuka kakor

Den som sägs ha uppfunnit den underbara traditionen med Afternoon Tea sägs vara hertiginnan av Bedford (England). Hon levde i början på 1800-talet då man ofta åt middag väldigt sent på kvällarna. Hon var dock hungrig redan vid 15-tiden och för att inte svälta ihjäl åt hon en lättare måltid bestående av te, kakor och sandwiches. Trenden spred sig och en ny tradition var född! På en klassisk Afternoon Tea startar man med snittar, följt av scones, kakor och tårta. Till detta dricker man skumpa eller portvin. Kan en tradition bli mycket bättre?!

Njut av goda recept och underbara bilder.

Njut av goda recept och underbara bilder.

Fantastiska bakverk som får det att dregla i munnen.

Fantastiska bakverk som får det att dregla i munnen.

Är det någon som inte blir sugen?!

Är det någon som inte blir sugen?!

Inte bara godsaker utan även god mat.

Inte bara godsaker utan även god mat.

Självklart krävs det god dryck till Afternoon Tea.

Självklart krävs det god dryck till Afternoon Tea.

Boken innehåller recept på allt från det traditionella Afternoon Tea (scones, sandwiches, marmelader, clotted cream och mjuka kakor), Very British (olika typiskt brittiska kakor och bakverk), Scones & Friends (alternativa scones, curds och marmelader), Savoury Bites (traditionell brittisk pubmat med klassiker som Fish & Chips, Bangers & Mash och Scotch eggs), Royal & Majestic (lite elegantare kakor), Luscious & Yummy (kladdiga och geggiga kakor som Banoffee Pie, Chocolate Beetroot Cake och Upside Down-cake), Comfort Food (extra smöriga, mjuka och goda bakverk som skänker tröst), Chrismas Bake (de brittiska julkakorna, ofta fyllda av torkad frukt och sprinkat med konjak eller brandy), Drinks och slutligen Anettes favoritställen för Afternoon Tea.

Den här boken skulle finnas i var människas hem. Här finns verkligen godsaker för alla smaker och godsaker behöver vi också i en balanserad vardag! Köp, baka, ät!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *