Stort utbud av restauranger

På Sunwing-resorten, Sunwing Waterworld Resort Makadi Beach, vi bodde på i Egypten var det all inclusive som gällde. All mat och dryck (med viss modifikation – återkommer till det) var alltså inkluderat i resans pris. Det ingick frukost, lunch och middag. Det fanns också kaffe, te, crepes, belgiska våfflor och glass att tillgå mellan måltiderna. Läsk, vatten, lokalt öl och vin samt lokala alkoholdrycker ingick också.

På resorten fanns tre bufférestauranger med olika utbud. Det fanns också tre snacks- och lunchrestauranger och fem a la carte-restauranger med olika inriktningar. På a la carte restaurangerna var man tvungen att boka bord i förväg och på dessa var även vissa rätter mot extra avgift.

Som inte detta vore nog fanns det fem a la carte-restauranger (även här med olika inriktningar) på grannhotellet vi fick äta på. Även där gällde all inclusive men vissa rätter mot tillägg.

Det fanns ett stort antal barer där man kunde beställa och hämta dricka.

För det mesta åt vi frukost och lunch på bufférestaurangerna som hade ett enormt utbud. Maten var generellt sett mycket god och ofta fanns det även många mycket nyttiga alternativ att välja på. Alltid speciella barnbord med mer ”barnanpassad” mat. Jag gillar dock inte konceptet barnanpassad mat. Varför ska ungarna äta typ pommes frites, friterade kyckling- eller fiskbitar, hamburgare och pasta när det finns så mycket annan god och nyttigare mat som även de säkert skulle gilla?!

De flesta kvällar valde vi att äta på de olika a la carte-restaurangerna (vi åt inte på alla då vissa av dom enbart hade rätter vi inte var intresserade av). Visst var bufférestaurangerna bra men det var alltid så stojigt med för mycket liv och rörelse i dessa och vi ville äta god mat i lugn och ro.

Det var aldrig problem att få bord när vi ville på a la carte-restaurangerna. På dessa rådde bordsservering och man kunde välja bland både förrätter, huvudrätter och efterrätter. Maten höll mycket god klass på samtliga vi testade. Favoriterna blev de två italienska som hade underbar foccacia, pizza och pasta.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. dianasdrömmar skriver:

    Vilken härlig resa, all inklusive är bästa, bästa 🙂 kul att träffa dig igår kram Diana

  2. Erica skriver:

    Jag är oftast ej särskilt förtjust i glass, men jag måste erkänna att glassportionerna på bilden längst ner ser oerhört frestande ut. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *