Ta vara på dina rester

Slänger du mycket mat? Det är lätt hänt, du är inte den enda! Maten vi slänger ger varje år ett onödigt utsläpp på uppskattningsvis 1,9 miljoner ton koldioxid. Det är lika mycket som 700 000 svenska medelbilar släpper ut. Det här går givetvis att förändra. Försök planera dina inköp och förvara maten på rätt sätt så kan du spara pengar och bidrar till en bättre miljö.

Middagen som serverades hemma hos oss ikväll var ett hop-plock av rester vi hade i kyl och frys. Kokt potatis, en grillad köttskiva, kabanosskorvar, helgskinka, grillad kyckling, squash och lök fick steka samman, kryddas med salt och peppar och helheten bildade en mycket välsmakande pyttipanna. Till pytten stekte jag upp några ägg och kompletterade med goda grönsaker. Maten gjorde gott för både gom, mage och plånbok!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Det där såg riktigt gott ut! Vi är inte så bra på att ta hand om rätter, men det kanske vi kan ändra på! 😉 ☆★

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *