TÄVLING – Vinn boken Tala inför folk

TÄVLING – Vinn boken Tala inför folk

Har du scenskräck? Läs då Tala inför folk!

Har du scenskräck? Läs då Tala inför folk!

Igår tipsade jag om en bok jag verkligen vill rekommendera. En bok för alla oss som vill utvecklas och stärkas i vår kommunikation. Boken heter Tala inför folk och är skriven av Stefan Sauk och Jan Marcusson. Pressagenten för boken uppmärksammade mitt inlägg och vill nu även ge er chansen att lägga beslag på ett exemplar av boken. Ett av författarna signerat exemplar dessutom.

Jag har alltså fått chansen att tävla ut boken Tala inför folk, pris ca 180 kr/styck. Två (2) personer vinner ett signerat exemplar. Det enda du behöver göra för att ha chans att vinna är att i en kommentar till detta inlägg svara på följande enkla fråga – Nämn minst två biofilmer som Stefan Sauk har medverkat i. Du ska också motivera varför just du ska vinna denna bok. Dela och tipsa gärna om tävlingen på Facebook eller Instagram. Tävlingen avslutas fredag 9 februari kl 20:00. Lycka till!

Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

7 svar

 1. Jennya Johansson skriver:

  Idag är det mer eller mindre ett måste i yrkeslivet att kunna prata inför stora som små grupper. Om du inte behöver vara hyfsat duktig på retorik i ditt arbete så är det ett stort plus i ditt CV och du kan få användning av det genom dina intressen och hobby.

  Det var länge sedan jag pratade inför en större grupp och jag behöver fila på mina färdigheter genom denna bok bl.a. Jag har gått ett flertal utbildningar i retorik och har aldrig varit nervös då jag hållit föredrag inför kursdeltagare men alltid känt obehag av att stå och prata inför många människor. Det går lättare när det är åhörare jag inte känner av någon märklig anledning, men är det på en arbetsplats jag ska hålla ett föredrag så känner jag ju mer eller mindre alla.

  Min rädsla är att få en fråga som jag inte kan besvara eller att jag blandar ihop ord. Av hälsoskäl kan jag förväxla ord som liknar varandra som karriär/karaktär, samtal/samlag. Jag har faktiskt sagt till en mindre arbetsgrupp ”Jag har haft ett bra samlag med min nya chef”. Jag menade NATURLIGTVIS samtal, men då var skadan redan skedd och jag fick rädda det hela genom att skämta bort det som en Freudiansk felsägning, men ibland är jag inte så snabb. I regel behöver jag fundera först innan jag har svar på tal. Det är något jag vill bli bättre på. Jag kan ofta i efterhand komma på vad jag skulle ha sagt i olika situationer.

  Två filmer som Sauk har medverkat i är:
  Torka aldrig tårar utan handskar och filmen Strul. Jag har sett båda filmerna.

  Glada hälsningar Jennya (Jeenny-Anne)
  har tipsat på FB

 2. Camilla Sandmark skriver:

  Jag är gärna med och tävlar om den här boken. Jag har precis bytt jobb och där ska jag bland annat hålla i presentationer och möten och det känner jag mig inte riktigt bekväm med. I skolan var det lika med ångest när man skulle stå framme vid tavlan och hålla föredrag för hela klassen och det är något som sitter i. Jag behöver jobba med den här biten och tror att jag skulle ha verklig nytta av den här boken.
  Stefan Sauk har varit med i filmerna Strul, Yrrol och Män som hatar kvinnor.

 3. Jerker skriver:

  Stefan Sauk har varit med ett antal filmer, bl a 30:e november och Män som hatar kvinnor. Jag vill vinna boken eftersom jag sen jag varit barn hatat att tala inför publik, och det vore på tiden att jag året jag fyller 50 vänjer mig av med det…

 4. Ida Alexandersson skriver:

  Jag har så långt tillbaka som jag kan minnas känt ett stort obehag med att vara i centrum för en större grupp. Detta gäller inte enbart presentationer, utan även att säga min åsikt inför en större grupp. Att hålla i presentationer är något som jag har hatat under hela skolgången, och jag har kunnat ligga sömnlös flera nätter innan det var dags att stå framför klassen. Allt grundar sig i en osäkerhet och rädslan för att göra bort mig. För några månader sedan började jag på ett nytt jobb där jag trivs väldigt bra. En del av mitt arbete varje vecka är dock att redovisa mina resultat genom att presentera det för större grupper och för personer som är högre uppsatta för mig, och detta minst en gång varje vecka. Om jag hade vunnit boken ”Tala inför folk”, så är jag säker på att den hade kunnat hjälpa mig att bli av med ångesten inför att presentera samt att vara mer bekväm och självsäker i att presentera inför en större grupp, vilket jade betytt mycket för mig.

  Stefan har medverkat i filmerna ”Män som hatar kvinnor” samt ”För Kärleken”.

  Trevlig söndag!

  Ida

 5. Berit Bengtsson skriver:

  Stefan Sauk har bl.a varit med i ”The Stig-Helmer Story” och ” Män som hatar kvinnor”.
  Jag vill vinna boken för att kritiskt granska hur jag gör i dagsläget. Jag talar regelbundet inför större grupper , får ofta väldigt bra respons, men är fortsatt osäker på om det budskap jag vill framföra verkligen landar eller om bekräftelsen hör ihop med att jag uppfattas som underhållande.

 6. Sanna skriver:

  Det här låter som en helt fantastiskt bok! Det hade varit riktigt kul att få vinna denna, då den hade kommit till stor nytta och säkert gett mig ett och annat tips på hur jag kan utvecklas. Själv har jag förmågan att prata lite för fort när jag blir nervös, och det sker ju både en och fler gånger att man som person ska agera framför en större grupp människor och hålla tal. Så denna bok hade varit toppen och kommit till stor nytta.

  Stefan Sauk har varit med i filmerna ”Män som hatar kvinnor” och ”The Stig-Helmer Story”.

  Kram Sanna

 7. Håkan skriver:

  Han har varit med i bla ”Yrrol” och ”Män som hatar kvinnor”.
  I min yrkesroll blir det nu mer och mer vanligt att man inför en större församling ska hålla föredrag och presentera lösningar man gjort.
  Att jag har fjärilar i magen inför det är bara bra för att fokusera lite extra, Men att som det är nu bygga upp en oro långt, långt i förväg som stället påverkar sömn och istället orsakar en inre låsning känns inte bra.
  Att få stöd och hjälp på hur man ska gå tillväga för att övervinna denna skräck och istället börja kunna njuta av tillfället vore en riktig önskedröm som dessutom skulle utveckla mig i min yrkesroll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *