Färggrann påsklunch
Idag dukade jag upp en riktigt färggrann påsklunch till mig och familjen. Nu var vi bara jag, Mattias och Gustaf men vi är viktiga nog! I mitten tronade Västerbottenpaj som jag toppat med nystekta, krispiga sparrisar. Pajen var verkligen perfekt och galet god! Att toppa med sparris var inte dumt. Jag älskar sparris!
Självklart fanns det även hemgravad lax. Varför köpa färdig från affären när man lätt som en plätt kan grava sin egen? Till detta hovmästarsås. Hembakta tunnbröd givetvis. Gäller att spara minst ett paket till påskbordet.
I övrigt kan vi finna Västerbottenost, köttbullar, ”prinskorv”, tre sorters sill, ägghalvor med majonäs och räkor, kokt potatis. ”Prinskorv” är klippt Lönnebergare Cheddar & jalapeno. Mycket godare än vanlig prinskorv. Missa för allt i världen inte min rödbetshummus. To die for. Sallad och svärmors råkostsallad sist men inte minst.
Dryck påskmust och påsköl från Mariestad.
Hej påsk och påskmat, älskar dig!
Senaste kommentarer