Trekz Air trådlösa sporthörlurar med benledningsteknik

Trekz Air trådlösa sporthörlurar med benledningsteknik

Trekz Air trådlösa sporthörlurar med benledningsteknik

Lätta och smidiga, både användarvänligt och viktmässigt.

Lätta och smidiga, både användarvänligt och viktmässigt.

Bra trådlösa hörlurar är ett måste för många liksom för mig. Jag vill att de ska fungera lika bra till vardags som till träning. Jag lyssnar nästan konstant på musik, podcast, radio, ljudbok eller liknande. Till och från och på jobbet, på gymmet, promenader, cykelturer eller löprundor. Några av mina krav är att hörlurarna ska sitta bra, ha bra ljud och vara svett- och fukttåliga. Två par olika hörlurar från Plantronics har varit mina ständiga följeslagare de senaste åren. Nu har jag testat ett par hörlurar med för mig helt ny teknik – Trekz Air trådlösa sporthörlurar med benledningsteknik (obetalt varuprov).

Man slipper bekymret med ploppar som inte passar eller ständigt tappas bort.

Man slipper bekymret med ploppar som inte passar eller ständigt tappas bort.

Trekz Air från AfterShokz är alltså trådlösa sporthörlurar med benledningsteknik, Bone conduction. Benledningstekniken innebär att ljudet går direkt via skallbenet, från kindbenet in i örat. Inte via trumhinnan. Hörlurarna placeras på kindbenen, precis framför öronen. Det lämnar hörselgångarna öppna. På så sätt kan man kan lyssna på musik eller podd och samtidigt höra och vara uppmärksam på ljud i sin omgivning, från till exempel trafik eller ute i naturen.

Det känns väldigt säkert och tryggt att få in ljud utifrån. Speciellt när vintern och mörkret kommer kan det annars kännas obehagligt att ge sig ut själv och helt stänga ute ljud från omgivningen. Nu kan eventuella faror förhoppningsvis upptäckas i tid, peppar peppar. Däremot när man är i bullriga miljöer, tex åker tunnelbana, är det nästan ett måste att använda de medföljande öronpropparna som stänger ute störande ljud. Annars hörs ljudet från musiken/podden inte alls, inte ens högsta volym hjälper.

Man skulle kunna tro att de läcker mycket ljud till omgivningen. Men de test jag har gjort har visat att de inte läcker särskilt mycket mer än andra trådlösa in-ear hörlurar.

Ljudet i sig är bra. Ungefär som andra trådlösa in-ear jag har testat.

Passformen är perfekt!

Passformen är perfekt!

Jag tycker det är riktigt skönt att slippa trycka in något i öronen. Brukar ha problem med att öronsnäckorna inte sitter bra utan åker ut hela tiden. Nu slipper jag det bekymret. Byglarna sitter skönt runt huvudet och de lägger sig lätt på plats. Fungerar lika bra med utsläppt och uppsatt hår.

Hörlurarna är lätta. De väger bara 50 gram. De känns knappt när man trär dom runt huvudet. Hörlurarna är gjorda av titan. Det ger flexibilitet, säker passform och känns sköna. Lurarna sitter som en smäck, både under lugna promenader och under joggingturer.

Har man håret utsläppt syns knappt lurarna.

Har man håret utsläppt syns knappt lurarna.

Svett- och fukttåliga är de också. Känns tryggt om man tänker på hur mycket regn och snö som faller i detta land. Man kan också träna på hårt och svettas utan att bekymra sig för att lurarna blir förstörda.

Batteritiden är helt okej. Vid full laddning kan man lyssna och prata i telefon med Trekz Air i minst 6 timmar. Ca. pris: 1599 kr.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Carina Nilefalk skriver:

    Jag gillar hörlurar med benledningsteknik eftersom jag oftast vill höra vad som händer runt omkring mig. Dessutom är mina öronmusslor olika och jag tycker inte om att bli svettig i öronen. Däremot har jag problem med att bågen som sådana här hörlurar har inte har fungerat med långt hår. Håret gör så att bågen inte sitter kvar som den ska. Kan tilläggas att jag har ganska tjockt hår. Därför är jag ute efter ett par hörlurar som har en kortare båge eller som har ett flexiblare band.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *