Glöggtider

Glöggtider

Glöggtider

Nu är verkligen hösten här och vintern lurar runt hörnet. Imorse var jag tvungen att skrapa rutorna på bilen för första gången denna säsong. Dags att ta fram tjocka jackor, vantar och mössa. Men vi får också tända ljus, elda i kaminen och självklart dricka varm choklad och glögg. Nu vankas det glöggtider och vi har flera nyheter i glögghyllan att se fram emot i år. En nyhet jag redan har smakat på (varuprov) är Svensk Vinter, en glögg från Saturnus i samarbete med Mackmyra.

Svensk Vinter är ett fruktigt vitt vin, ingefära, pomerans, kanel och äkta vanilj toppat med en ofiltrerad ekig Mackmyra maltwhisky direkt från fatet. Whiskyn är en single malt som lagrats i fem år i lätt rostade ekfat i Mackmyras gruva i Bodås.

Glöggen kan drickas både varm som traditionen bjuder, men även kall som den är eller som basingrediens i olika drinkar. Jag har ett par spännande recept som jag kommer tipsa om när vi närmar oss jul.

Funkar lika bra varm som kall.

Funkar lika bra varm som kall.

Mattias och jag testade glöggen varm i en varsin glöggkopp. Den doftade underbart. Precis som en fin glögg ska göra! Vi tyckte båda den var riktigt god. Jag som inte gillar whiskey upplevde glöggen som mjuk, len och med traditionell glöggsmak. Något för stark spritsmak möjligtvis. Mattias som inte gillar söt glögg tyckte sötman i denna var perfekt och whiskeysmaken både perfekt och lagom framträdande. Olika tummar upp från båda alltså!

En perfekt glögg att njuta av den första december på Glöggens dag och sedan ända fram till jul!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *