Ugnsgratinerad torsk med medelhavstopping
Jag prenumererar på olika matsajters veckomenyer, bland annat veckomenyerna från Allt om Mat och Tasteline. Menyerna ger mig tips och inspiration. Det är sällan jag följer en veckomeny, men jag kollar efter om det är några roliga recept och försöker lägga guldkornen på minnet. Är jag riktigt duktig sparar jag även länken (känner du igen problemet – man hittar ett bra recept på någon sajt man läser men minns sedan inte när man väl kommer på att man vill laga just denna rätt var man såg den och vad den hette)!
I denna veckas meny från Tasteline hittade jag ett fiskrecept jag lagade till. Självklart med mina egna modifieringar. Recept är till för att ändras efter eget smak och tycke. Det blev ugnsgratinerad torsk med medelhavstopping.
Jag serverade kokt potatis, grönsaker och stuvad spenat till fisken. Fisken var lite torr, men annars var rätten helt okej. Dock troligen inget jag kommer att laga till igen, i alla fall inte under en snar framtid.
Ugnsgratinerad torsk med medelhavstopping, 4 port
500 g torskfilé (800 g)
2 msk olivolja (hoppade över detta)
1 squash (1/2 squash)
1 stor lök (1 liten lök + 1/2 färsk lök)
2 vitlöksklyftor
1 ask röda cocktailtomater (1 stor kvisttomat)
1 kruka basilika (hoppade över detta)
100 g fetaost (100 g fetaost 10%)
1 dl torrostade mandlar (1/4 dl torrostade mandlar)
Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en form med lite olivolja och placera torsk ovanpå. Skär squashen i små bitar, hacka löken och vitlöken. Stek löken i 5 minuter. Tillsätt squashen och när den mjuknat, tomater, basilika, salt och peppar. Lägg toppingen på fisken och smula över fetaost och mandlar. Gratinera i 20 minuter i nedre delen av ugnen.
Senaste kommentarer