Julbord på Rökeriet 2017

Julbord på Rökeriet 2017

Julbord på Rökeriet 2017

Nya köksmästaren Anton Levin.

Nya köksmästaren Anton Levin.

Äntligen var det i lördags dags för mig och familjen att äta julbord på Rökeriet 2017. Precis som förra året och åren innan dess. En av årets bästa traditioner tillsammans med Sveriges Nationaldag som också alltid firas på Rökeriet. Rökeriets julbord står uppdukat 24 november – 21 december. Det är ett klassiskt julbord med influenser från restaurangens egna rökeri. I år är det ny köksmästare Anton Levin som står bakom de rätter som dukas upp. Många är samma som tidigare år men det bjuds på flera nyheter och större satsning på vegetariska/veganska alternativ.

Bästa familjen vid bästa bordet!

Bästa familjen vid bästa bordet!

I år hade det satsats på fler vegetariska/veganska alternativ.

I år hade det satsats på fler vegetariska/veganska alternativ.

Mycket goda saker att välja bland.

Mycket goda saker att välja bland.

Sugen på ost?!

Sugen på ost?!

Sill, lax, skagen och skaldjur på längden och tvären.

Sill, lax, skagen och skaldjur på längden och tvären.

Bara att ta för sig av allt gott!

Bara att ta för sig av allt gott!

Vi kan verkligen varmt rekommendera julbord på Rökeriet. Har enbart gott att säga. Oerhört vackert läge precis vid vattnet med supermysig inredning både utanför och väl inne på restaurangen. Lokalen känns varm och välkomnande. Personalen är under hela sittningen uppmärksam, proffsig och serviceminded. Det finns mat för alla smaker. Fisk, skaldjur, kött, fågel, grönt, bröd, kallskuret, varmrätter, såser och tillbehör, efterrätter och godis. Det är små fat som fylls på allt efter som maten tar slut. Det ser fint ut, smakar fräscht och är fantastiskt gott! Varje gång jag är där önskar jag att jag, precis som kossorna, hade haft fyra magar. Det finns helt enkelt inte plats för allt jag skulle velat äta. Tråkigt nog håller många liksom jag sig till de gamla klassikerna och livar upp med något enstaka nytt som känns spännande. Apropå något nytt så måste jag bara rekommendera den svampfyllda omeletten som syns på bild nedan, helt fantastisk!

Varmrätter i luckan!

Varmrätter i luckan!

En blandning av klassiker och mer nytänkande rätter.

En blandning av klassiker och mer nytänkande rätter.

En sak jag skulle vilja föra fram är att grönsaksutbudet var väldigt skralt. Det fanns ett par varma grönsaksrätter och en hel del inlagda på burk, i övrigt inget mer. Men det var inga problem att ordna när jag sa till. Köksmästaren själv skar upp ett par fräscha, smakrika färska tomater som han lade i en ljuvlig dressing. Det kallar jag service!

Bordet med efterrätter.

Bordet med efterrätter.

Kakor av olika slag.

Kakor av olika slag.

En godisälskares dröm.

En godisälskares dröm.

Handgjorda praliner.

Handgjorda praliner.

Stort tack för i år. För nästa år igen, kommer vi vår kära vän, för det har vi lovat (tralalalala)!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *