Julbord på Rökeriet 2017
Äntligen var det i lördags dags för mig och familjen att äta julbord på Rökeriet 2017. Precis som förra året och åren innan dess. En av årets bästa traditioner tillsammans med Sveriges Nationaldag som också alltid firas på Rökeriet. Rökeriets julbord står uppdukat 24 november – 21 december. Det är ett klassiskt julbord med influenser från restaurangens egna rökeri. I år är det ny köksmästare Anton Levin som står bakom de rätter som dukas upp. Många är samma som tidigare år men det bjuds på flera nyheter och större satsning på vegetariska/veganska alternativ.
Vi kan verkligen varmt rekommendera julbord på Rökeriet. Har enbart gott att säga. Oerhört vackert läge precis vid vattnet med supermysig inredning både utanför och väl inne på restaurangen. Lokalen känns varm och välkomnande. Personalen är under hela sittningen uppmärksam, proffsig och serviceminded. Det finns mat för alla smaker. Fisk, skaldjur, kött, fågel, grönt, bröd, kallskuret, varmrätter, såser och tillbehör, efterrätter och godis. Det är små fat som fylls på allt efter som maten tar slut. Det ser fint ut, smakar fräscht och är fantastiskt gott! Varje gång jag är där önskar jag att jag, precis som kossorna, hade haft fyra magar. Det finns helt enkelt inte plats för allt jag skulle velat äta. Tråkigt nog håller många liksom jag sig till de gamla klassikerna och livar upp med något enstaka nytt som känns spännande. Apropå något nytt så måste jag bara rekommendera den svampfyllda omeletten som syns på bild nedan, helt fantastisk!
En sak jag skulle vilja föra fram är att grönsaksutbudet var väldigt skralt. Det fanns ett par varma grönsaksrätter och en hel del inlagda på burk, i övrigt inget mer. Men det var inga problem att ordna när jag sa till. Köksmästaren själv skar upp ett par fräscha, smakrika färska tomater som han lade i en ljuvlig dressing. Det kallar jag service!
Stort tack för i år. För nästa år igen, kommer vi vår kära vän, för det har vi lovat (tralalalala)!
Senaste kommentarer