Underbara dagar i solen

Nu är vi alltså hemma i gamla Sverige efter dryga 3 veckor i Thailand. Vi har verkligen haft det fantastiskt. Vi var på Koh Chang den mesta tiden men avslutade med ett par dagar i Bangkok.

Vädret har varit på vår sida. Inte en dag under 38 grader när vi var på Koh Chang. Barnen tröttnade rejält på värmen mot slutet och ville helst bara vara i det luftkonditionerade lekrummet, träningsrummet eller stanna inne på vårt rum. Solen har skinit från en klarblå himmel hela vistelsen med ett undandtag. En dag kom det en eftermiddagsskur som varade i ca 45 minuter och då vräkte regnet ner. Sen inte en droppe mer och idel blå himmel. Det här som skulle vara kalla säsongen – jomenvisst!!!

Vi bodde på två olika ställen på Koh Chang. Först på Coconut Beach och sedan på White Sand Beach. Coconut Beach är lite lugnare jämfört med White Sand. För barnens skull valde vi hotell med bra poolområden. Båda hotellen låg precis vid stranden så självklart njöt vi även av ljuvlig vit sand och kristallklart vatten.

Vi har under vår semester framför allt njutit av lugna dagar vid poolen med mycket bad och lek. Filippa visade prov på att hon nu faktiskt kan simma 200 meter. Hon är verkligen duktig på att simma och kan alla simsätt riktigt bra. Vilken teknik! För Gustaf lossnade verkligen simningen. Helt plötsligt förstod han hur man dyker och andas under vattnet. Han förstod flyttekniken och visade till och med prov på att han fakstiskt kan simma (även om det mest ser ut som hundsim, men med riktiga frisimsbentag och bröstsimsarmtag).

Stranden lockade inte lika mycket för barnen. Det berodde nog mest på värmen och saltvattnet. Dock lockade vi med dom vid flera tillfällen, så visst blev det även strandbad.

En dag var vattnet grumligare och fyllt med mängder av brännmaneter, en del ganska små, en del stora som ica-kassar.

I övrigt fanns det underbara gungor på stranden som både vi och barnen gungade på. Vilken känsla det var att gunga ut över vattnet! Tror vi vuxna hade lika roligt som barnen!

Vi har gjort flera utflykter, men de berättar jag om i senare inlägg!

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Vilka underbara bilder och sööta barn! 🙂 Ser ni haft det toppen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *