Våffelkalas

Vi bor verkligen i ett toppenområde! Det är fina hus och tomter, nära till skog, bad och backar, nära till bra skola och förskola, nära till centrum och kommunala färdmedel, nära till stora shoppingområden, etc. Det allra bästa är dock närheten till barn i samma åldrar som våra barn. En lekkamrat är sällan långt bort.

En av Gustafs bästa kompisar har bott i huset rakt över gatan. Killarna, och även Filippa, har varit riktigt hemtama hos varandra och det har varit ett naturligt och mycket uppskattat inslag i vår vardag. För mindre än en månad sedan valde de, av flera skäl, att flytta och bor nu cirka en timmes bilfärd från oss. Ny familj med barn i ungefär samma åldrar har nu flyttat in, men längtan efter bästa kompisen har varit stor.

Vad gör man som förälder för att mildra barnens längtan?! Jo självklart får kompisen komma till oss på besök. Han ska till och med sova hos oss ett par nätter. För att fira hans ankomst ställde vi till med ett våffelkalas till middag idag. De som ville fick börja med ärtsoppa. Jag hade tänkt göra egen, men tiden räckte inte riktigt till! Ärtsoppa på rulle fick duga. Hemgjord smet till våfflorna blev det förstås.

Ärtsoppa och sedan alltså våfflor med grädde, glass, hemgjord hallonsylt och hemgjord krusbärssylt (både hallon och krusbär har vi plockat själva). Vilken fest!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *