Go greener feel better
I veckan var jag inbjuden till lunch på Rosendals trädgård av Go greener feel better. Mottot är go greener feel better with European fruit & vegetables. Dels vill man få oss att äta mer frukt och grönt, minst 500 gram per dag om inte mer. Dels ska vi helst välja europeisk frukt av hänsyn till allt från miljö till näringsinnehåll och pris.
Just det här eventet inriktade sig på kiwi och sparris. Odlare från Grekland fanns på plats och berättade om sin produktion och kiwin och sparrisens fördelar. Kiwi till exempel är mer rik på c-vitamin än andra frukter, den är rik på fibrer som främjar matsmältningen, innehåller e-vitamin som skyddar cellerna från oxidativ stress. Sen är ju både kiwi och sparris fantastiskt gott!
.Kristine Symreng, dietist, fanns också på plats och höll en inspirerande miniföreläsning om vikten av att äta frukt och grönt.
Det var riktigt fint uppdukat för oss inne i ett av de fina växthusen. Brasan sprakade och borden var vackert gröna med växter och kiwis. Vi bjöds på goda snacks och en fantastiskt god tre rätters-lunch som självklart hade sparris och kiwi fokus. God mat, trevligt sällskap – vilken panglunch!
Stort tack för god mat och inspiration till att äta mer europeisk frukt och grönt!
Senaste kommentarer