Baklust

Sötsaker är min grej! Godis, chips, bullar, muffins, kakor, glass – ja det mesta slinker ner! Det är inte ofta jag bakar sötsaker numera (då inte alla i familjen delar mitt sötsakssug). Igår fick jag dock både baksug och muffinssug så det enda som gällde var att plocka fram bunkar, vispar, formar och ingredienser. Här skulle det bakas muffins!

Valet föll på Choklad- och cheesecakemuffins. Vid första anblicken kan de tyckas vara lite knepiga och pyssliga att göra men skenet bedrar. Sedan är de dessutom värda att lägga ner lite tid på så se fram emot väl investerade minuter!

Resultatet blev mycket lyckat. Receptet gav 12 lagom stora, supergoda och läckra muffins. En slank utan problem ner till kvällsfika. Lyckan var gjord!

Choklad- och cheesecakemuffins, ca 12 st

3,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
125 gram smör
2,5 dl råsocker
3 ägg
1,25 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl mjölk
300 gram färskost, typ philadelphia
0,75 dl strösocker
1 msk pressad citron

Muffinsmet:

Blanda vetemjöl, bakpulver och bikarbonat i en stor skål. Ta en ny skål och rör smör och råsocker fluffigt med en elvisp. Tillsätt sedan två av äggen. Rör ner kakaon och hälften av vaniljsockret i den fluffiga smeten. Tillsätt mjölken och de torra ingredienserna som du tidigare rört ihop, vispa tills smeten är slät.

Fyllning:

Vispa osten mjuk med en elvisp. Vispa ner strösocker, resten av äggen, citronsaft och resten av vaniljsockret.

Fyll pappersklädda muffinsformar till hälften med smet. Varva smet och fyllning i formarna. Grädda i ca 25 minuter i 175 grader.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *