Peppy Pals tar plats i Maxboxen

Peppy Pals tar plats i Maxboxen

Peppy Pals tar plats i Maxboxen

Äntligen är det påsk! Underbart! Verkligen ett efterlängtat avbrott i vardagen. Jag, maken och barnen får lite extra tid att umgås med varandra och njuta av våren och värmen som ska komma till helgen. Imorgon ska vi åka in till stan tillsammans för att kolla vårkläder, gå på bio och njuta av en god lunch. Det blir nog ett besök på Max Hamburgare. Jag är lite sugen på att testa deras vegetariska burgare jag hört så mycket gott om. Barnen vill gärna ha en Maxbox. Man undrar om det är leksaken eller maten de helst vill ha?! Nu tar svenska startup-företaget Peppy Pals plats i Maxboxen.

Först ut är tre olika böcker så att barnen får lära känna karaktärerna i Peppy Pals

Först ut är tre olika böcker så att barnen får lära känna karaktärerna i Peppy Pals

Peppy Pals vill förebygga mobbning och utanförskap genom böcker och digitala spel där barn på ett lekfullt sätt får lära sig att prata om känslor, empati och samarbete. Det tycker man på Max är viktigt att lyfta fram och därför inleds nu detta samarbete. Först ut i Maxboxen är tre olika böcker så att barnen får lära känna karaktärerna. I april kommer Peppy Pals olika appar att gå att ladda ner gratis. Apparna och böckerna kompletterar varandra och kan användas tillsammans eller var för sig, beroende på vad man föredrar. I maj blir det stickersböcker som kan användas flera gånger, i juli blir det somriga uteleksaker och i september kommer ett ”börja skolan-kit” med allt som kan tänkas behövas inför skolstart.

Vilket bra initiativ av Max att stödja ett sådant här viktigt projekt. Det är viktigt att barn och vuxna kan samtala tillsammans kring hur det känns att vara arg, rädd, ledsen eller glad. Att få hjälp med detta via fina böcker, appar och leksaker är ju mer än bra. Alla tummar upp från mig!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *