Vem vill äta bekämpningsmedel och kemikalier?

Det mesta som odlas i världen besprutas med bekämpningsmedel. Vi äter alltså till exempel insektsmedel, stråforkortningsmedel och svampmedel! Hur fräscht är det? Är det verkligen något vi vill äta själva eller servera våra barn? Nej tack! Jag går därför mer och mer över till att köpa ekologisk mat.

Produkter som är ekologiskt märkta är garanterade att vara framställda under sådana omständigheter vilka gynnar och skapar goda förutsättningar för naturens naturliga kretslopp. Vid ekologisk framställning av mat och andra produkter ska inga kemiska bekämpningsmedel användas och djuren får gå fritt samt får endast naturlig föda.

Visst är det lite dyrare, men det är det värt. Se det som en bra investering i vårt eget och barnens välmående. Filmen nedan ger i alla fall mig en rejäl tankeställare.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *