Waterworld resort

I måndags kväll kom vi hem från vinterns långresa som denna gång gick till Egypten. Förra året var vi i Thailand samma period och reste runt på egen hand. Den här gången gjorde vi tvärtom och åkte charter med all inclusive, svensk barnklubb, aktiviteter för stora och små (SATS-klasser, vattengympa, barnaktiviteter som skattjakt, indianer etc), olika shower och sist men inte minst hotellets signum – vattenparken.

Hotellet heter Sunwing Waterworld Resort Makadi Beach, ett helt nybyggt hotell som satsat stort på just mängder med olika pooler och vattenpark. Det fanns sex olika stora vattenrutschbanor för de lite äldre, fyra för de lite yngre, ett vattenland med rutschbanor, klätterställningar och annat kul (kallad Rainfortress), en vattenbana med strömmar där man kunde åka på ringar eller simma/flyta med strömmen, en vågpool, en infintitypool och två relaxpooler för de som ville simma.

Självklart låg hotellet vid havet och med den bästa snorklingen Egypten kan erbjuda direkt vid stranden!

Första veckan hade de inte fått igång värmen i poolerna (vissa skulle vara uppvärmda). Det var bara ca 21 grader i poolerna och barnen började frysa rätt snabbt. Det var leka och svalka av sig en kort stund som gällde och sen upp och värma sig. Så höll vi på! Men andra veckan kom värmen igång. Vilken skillnad! De uppvärmda poolerna var som barnen sa ”kokvarma”! 31,5 grader för att vara exakt. Inget man svalkade av sig i direkt men perfekt temperatur för lek i vattenlandet.

Fler inlägg från Egypten kommer allt eftersom.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *