Weekend i Göteborg

Weekend i Göteborg

Weekend i Göteborg – ditresan

Weekend i Göteborg - hemresan

Weekend i Göteborg – hemresan

I veckan hade jag och barnen vår efterlängtade weekend i Göteborg. Om man nu kan kalla det för weekend då vi var där torsdag till fredag. Vi tog tåget till Göteborg. För första gången testade jag MTR Express. Jag fick ett värdebevis på en pressträff innan sommaren som jag utnyttjade. Värdebeviset gällde en tur- och retur-resa i första klass plus. Barnen betalade jag för (barnrabatterna är enligt uppgift UPP till 90%, min rabatt blev dock endast 20%….). Jag upplevde själva bokningen som enkel men kommunikationen med MTR fungerade sämre. De har ingen telefonsupport/kundtjänst via telefon utan allt sker via email. Mycket tidskrävande och osmidigt. Där skulle jag vilja se en avsevärd förbättring.

Mat framtagen av Pontus Frithiof

Mat framtagen av Pontus Frithiof

Mat och dryck ingår för resenärer i Första klass plus

Mat och dryck ingår för resenärer i Första klass plus

Tågresan till Göteborg med MTR Express tar ca 3 h 20 min. Tågen är moderna med riktigt fräsch inredning. Stora rymliga och sköna skinnsäten, luftiga vagnar och rena moderna toaletter. Personalen var riktigt trevlig och hjälpsam. Jag behövde inte ens visa biljetten, vare sig på dit- eller hemresan. De verkar lita på sina resenärer. I första klass plus ingår vatten, te, kaffe och Dagens Industri samt en måltid med dryck. All mat och dryck serverades direkt till våra platser. Menyn ombord har tagits fram av stjärnkocken Pontus Frithiof. På både dit- och hemresan blev vi serverade rökt lax med kokt potatis, grönsaker och sås. Laxen var supergod, potatisen tyvärr något överkokt och trist. Jag skulle dessutom velat se mer lax och potatis och mindre mängd grönsaker.

Resan slutade dessutom med en katastrof. Gustaf glömde sin iPad på tåget ner till Göteborg… Han hade lagt den i stolsfickan framför sig och när vi fick byta platser från B-vagnen till våra utlovade första klass plus-platser i A-vagnen kom den inte med. Jag hade ingen aning om att han ens hade den med sig och tänkte därför inte på att kolla efter den när vi böt platser. Nu har vi, åter endast via seg email-korrespondens, försökt anmäla förlusten och håller tummarna för att någon vänlig själ har tagit hand om den och att vi kan få den tillbaka. Gustaf är nämligen helt förtvivlad. Det kommer ta honom många år att spara ihop och ha råd med en ny.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Kristin skriver:

    Inte roligaste att tappa bort sin bästa vän? Är själv lite smått beroende!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *