Nyttig och proteinrik äppelkaka

Här ska det bakas med nyttiga, ekologiska gryner

Här ska det bakas med nyttiga, ekologiska gryner

Jag snubblade över ett riktigt intressant recept på en nyttig proteinrik kanel- och quinoakaka som jag bestämde mig för att testa. Givetvis genom att lägga min egen touch på det hela. Resultatet blev en nyttig och proteinrik äppelkaka.

Dags att grädda min kaka.

Dags att grädda min kaka.

Istället för quinoa tricolore använde jag mig av ekologiska gryner från Zeta, närmare bestämt Fullkornsbulgur & Quinoa. Jag ersatte honungen med finrivet äpple från egna äppelträdet. Jag gjorde inte heller fullt recept eftersom jag först ville testa vad jag tyckte. Resultatet blev riktigt bra! En nyttig och god äppelkaka som passar lika bra till frukost toppad med jordnötssmör, bär och kvarg som till mellanmål eller fika.

Nyttig och proteinrik äppelkaka

Nyttig och proteinrik äppelkaka

Nyttig proteinrik kanel- och quinoakaka, 12-16 bitar

6 dl kokt och avsvalnad tricolore quinoa
4 ägg
0,8 dl mandelmjölk
0,8 dl honung
1 tesked vaniljpulver
1 msk ekologisk kanel
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg den kokta och avsvalnade quinoan i en bunke. Klä en bakform med bakplåtspapper (jag använde en form med måtten 20 x 20 cm). Vispa ihop ägg, mandelmjölk, vaniljpulver och kanel i en bunke. Vispa ner honung om du vill addera sötma. Blanda äggröran med quinoan, rör om med en sked tills ingredienserna blandats ordentligt. Häll blandningen i bakformen och sprid ut den så att den ligger jämnt över hela formen.
Låt stå i mitten av ugnen ca 25 minuter eller tills kakan stannat och fått en fin gyllene färg. Lägg kakan på galler för att svalna. När kakan svalnat, skär den i rutor. Servera med en klick jordnötssmör.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *