Sommarens bästa Carbeque
För ett tag sedan fick jag hem årets sommarnyheter från Cloetta. En av nyheterna var Ahlgrens grillbilar. Samma smaker och färger som Ahlgrens bilar Original men modell större. Vi äter ofta de vanliga små standardbilarna hemma hos oss. Perfekt att ha i bilen på längre turer eller på bio eftersom de inte kladdar som mycket annat godis gör. Bilarna är knappast förknippade med grillkvällen. Förrän nu med dessa grillbilar. Nu kan man lägga bilen PÅ grillen och skapa det Cloetta kallar sommarens bästa Carbeque.
Vi testade detta nya koncept när vi var ute med båten. Ogrillade smakade bilarna precis som de vanliga bilarna gör. De var pga storleken bara lite fluffigare. Mer likt marshmallows men med bilsmak. Vi valde att inte lägg grillbilarna direkt på gallret. Ville inte ha massa kladd. Istället använde vi oss av pinnar/spett.
Cloetta ger på påsen förslag på tre tillagningssätt: Glassbil där grillade bilar serveras med glass, Rostig bil där bilarna grillas tills fin rostig yta uppnås och äts direkt samt Billackering där de grillade bilarna doppas i smält choklad toppas med strössel. Vi testade att göra rostiga bilar.
När du grillar, se till att vända på spetten så att hela bilen får färg. Grillningen går snabbt.
Resultatet blir faktiskt oväntat bra! Bilarna blir både godare, segare och mer kompakta. Smakerna blir djupare om man så säger. Vi fick alla olika favoritfärger. I vanliga bilformatet är jordgubb min favorit. I grillad version blev päron min favorit. Smaken är som baken! Nästa gång är jag sugen på att testa billackering.
Senaste kommentarer