Lax är mums
Nu var det ett tag sedan vi åt fisk hemma till lunch eller middag. Fisk som är så gott. Och lax i synnerhet. Vi har massa lax hemma, både i kyl och frys, så det är egentligen bara att mumsa på. Därför blev kvällens middag ugnsbakad färsk lax med quinoa och sallad. Jag skriver ofta så här men idag menar jag varenda bokstav – vilken UNDERBART god middag, mums mums mums. Bästa middagen på länge! Alla höll med om detta. Till och med Gustaf som först inte ville ha men som jag tillslut fick att smaka sa, mumsigt mamma. Sen åt han inte bara en portion utan flera. Jag tappade räkningen!
Ugnsbakad lax med krämigt täcke, 4 port
600 g lax
2 1/2 dl matlagningsgrädde
50 g ädelost
2 msk sweet chili-sås
salt och peppar
Lägg laxen i en ugnssäker form. Salta den. Riv osten fint. Blanda matlagningsgrädde, riven ost, sweet chili, salt och peppar och häll över fisken. Gratinera i ugn på 200 grader ca 30-35 minuter. Ös såsen över fisken titt som tätt. Servera med ris/gryn och grönsaker.
Senaste kommentarer