Lax är mums

Nu var det ett tag sedan vi åt fisk hemma till lunch eller middag. Fisk som är så gott. Och lax i synnerhet. Vi har massa lax hemma, både i kyl och frys, så det är egentligen bara att mumsa på. Därför blev kvällens middag ugnsbakad färsk lax med quinoa och sallad. Jag skriver ofta så här men idag menar jag varenda bokstav – vilken UNDERBART god middag, mums mums mums. Bästa middagen på länge! Alla höll med om detta. Till och med Gustaf som först inte ville ha men som jag tillslut fick att smaka sa, mumsigt mamma. Sen åt han inte bara en portion utan flera. Jag tappade räkningen!

Ugnsbakad lax med krämigt täcke, 4 port

600 g lax
2 1/2 dl matlagningsgrädde
50 g ädelost
2 msk sweet chili-sås
salt och peppar

Lägg laxen i en ugnssäker form. Salta den. Riv osten fint. Blanda matlagningsgrädde, riven ost, sweet chili, salt och peppar och häll över fisken. Gratinera i ugn på 200 grader ca 30-35 minuter. Ös såsen över fisken titt som tätt. Servera med ris/gryn och grönsaker.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *