Hemgjort regerar!

Kvällens middag är ytterligare en av våra vardagsfavoriter. Min man önskade sig hemgjord pesto och potatisgnocchi. Det finns inget godare än just hemgjord pesto. De man köper färdiga är inte ens i närheten av att vara lika goda. Till dagens pesto använde jag dessutom en extra fin ekologisk olivolja från Delikatessgrossisten och en äkta parmesanost även den från Delikatessgrossisten. Behöver jag säga att det höjde peston inte bara ytterligare en nivå utan minst två?!?!

Vad gäller potatisgnocchin föredrar jag faktiskt att köpa färdig i affärens kyldisk. Jag har testat att göra själv men de man köper är faktiskt godare så varför uppfinna hjulet två gånger?!

Till peston serverar vi alltid extra parmesan, keso och något tillbehör. Idag var tillbehöret strimlad skinka och rökt lax. Självklart även grönsaker. Galet gott till ett billigt pris och utan större ansträngning – vardagsfavorit!

Hemmagjord pesto

Pesto ca 4 dl (håller ca 1 vecka i kylskåp)

50 g pinjenötter
3 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 kruka färsk basilika
2½ dl olivolja
ca 200 g parmesanost i små bitar
en skvätt vatten

Rosta pinjenötterna. Låt svalna. Mixa sedan ihop alla ingredienserna och även pinjenötterna till en slät pesto.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Fröken M skriver:

    Hihi… Klart, man måste ju försöka se ljusglimtarna i livet – annars blir det bara onödigt jobbigt och tråkigt 🙂

    det där såg himla gott ut ! jag har aldrig ätit gnocci, men men det kanske man skulle ändra på !

    Ha en trevlig kväll ! kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *